Vertaa asuntoja

Äitiyspakkaukset rantautuvat Espanjassa ensimmäisenä Galiciaan

Äitiyspakkaukset rantautuvat Espanjassa ensimmäisenä Galiciaan

  • 01/08/2016

Galiciassa otetaan mallia Suomesta ja aletaan jakamaan kaikille syntyville lapsille äitiyspakkaus. Sisältö on suunniteltu paikallisiin tarpeisiin.

Galician joka kuukausi syntyvät 1600 lasta tulevat saamaan samantyyppisen pakkauksen kuin Suomessa, kertoo La Voz de Galicia -lehti.

Asiaa on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo kuukausia ja jakaminen aloitetaan elokuun aikana. Näin halutaan osoittaa kuinka paljon lasten syntymistä arvostetaan Galiciassa.

Äitiyspakkausten historia ulottuu Suomessa vuodelle 1938. Se on herättänyt huomiota maailmalla ja siitä on otettu mallia eri maissa Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Paketin sisältö  on vielä suunnittelussa. Sinne tulee kuitenkin ainakin mm. kosteyspyyheitä, , voiteita, peitto ja sekä CD että kirja galiciaksi. Vammaisten työpajoissa valmistetaan jokaiseen pakkaukseen helistin ja kunta jakaa tiedotteita tarjoamistaan palveluista lapsiperheille. Suurin osa tuotteista tulee lahjoituksena niitä valmistavista yrityksistä.

Pakkauksen laatikosta ei  saa sänkyä vauvalle, sillä se on vain 50 cm pitkä ja 15 cm korkea. Pakkausta ei voi myöskään vaihtaa käteiseen.

Lähde: lavozdegalicia.es

 

Close