Vertaa asuntoja

Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun jonoa

Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun jonoa

  • 20/03/2018

Espanjan Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaspaikat täytettiin ennätyksellisen nopeasti. Ilman koulupaikkaa jäi tänä vuonna 150 oppilasta, jotka jonottavat mahdollisia peruutuspaikkoja.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori Tiina Raassina-Merikanto selvittää, että kouluun ilmoittautuneille oppilaille ja opiskelijoille on lähetetty tieto saadusta koulupaikasta sekä varausmaksun maksutiedot. Kun varausmaksu on hoidettu, varmistaa tämä koulu- tai opiskelupaikan.

-Kaikille kouluun mahtuville tehdään oppilaaksiottopäätös, joka lähetetään kotiin. Päätökset tehdään luokka-aste kerrallaan heti, kun viimeiset varausmaksut maksetaan.

Jos varausmaksua ei makseta määräaikaan mennessä tai oppilas peruu koulupaikan, annetaan paikka jonossa seuraavana olevalle.  Koulun ilmoittautuneista 150 jäi ilman koulupaikkaa ja he ovat jonotuslistalla.

– Kevään aikana saattaa vapautua yksittäisiä paikkoja, joita tarjotaan jonossa seuraavana olevalle. Aina siis kannattaa ilmoittautua, jos koulupaikasta on kiinnostunut, Raassina –Merikanto muistuttaa. Aurinkorannikon suomalaisessa peruskoulussa opiskelee vuosittain noin 300 oppilasta ja lukio-opintoja suorittaa noin 70 opiskelijaa.

-Lukion 2. vuosiluokalle mahtuu vielä jonkin verran opiskelijoita ja heidän paikkansa vahvistetaan myöhemmin keväällä.

Lisätilat tarpeen

Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun olisi tulijoita enemmän kuin tilat ja puitteet antavat periksi. Suunnitelmissa onkin lisätilan hankkiminen rakentamalla uusi koulurakennus. Uusi koulu -hanke on edelleen prosessissa ja koululta kerrotaan, että aiheesta ei ole vielä mitään uutta tiedotettavaa.

Katso opiskelu- ja koulutusmahdollisuuksista Espanjassa Yrityshakemistosta.

Close