Vertaa asuntoja

Autovero vaihtelee kunnittain

Autovero vaihtelee kunnittain

  • 17/06/2017

Kunnille maksettava autovero voi vaihdella suuruudeltaan jopa 70 euroa riippuen siitä mihin kuntaan auto rekisteröidään. Autoja vuokraavat yritykset hyödyntävätkin tämän mahdollisuuden ja rekisteröivät autonsa edullisimpiin kuntiin.

Auton omistaja maksaa vuosittain kunnalle autoveron IVTM (Vehículos de Tracción Mecánica) joka määräytyy auton mallin, hevosvoiman sekä ympäristöystävällisyyden mukaan. Espanjan hallitus on määrännyt verolle ala- ja ylärajat, ja kunta voi itse määrittää veron näiden rajojen sisällä. Erot hallituksen määräämän minimi-ja maksimi verosumman välillä ovat 71 euroa.

Malagan provinssin alueella korkeimmat autoverot maksetaan Rondaan, Benalmádenaan sekä Malagan kaupunkiin rekisteröidyistä autoista. Edullisimmat autoverot laskutetaan pienissä kylissä kuten Montejaque, Macharaviaya, Colmenar tai Riogordo.

Vaikka hintaero voi yksittäiselle autonomistajalle olla yhdentekevä on kyseessä satoja autoja omistajavalle vuokra-autoyritykselle tuhansien eurojen summa. Yritykset ovatkin hyödyntäneet mahdollisuuden ja esimerkiksi Montejaque kylässä, jossa asuu 1100 henkilöä, on rekisteröity 9328 autoa. Suurin osa pieniin kyliin rekisteröidyistä autoista löytyy Malagan lentoasemalla toimivista autofirmoista.

Pienille kylille autovero tuo mainion lisän verotuloihin. Esimerkiksi Montejaquen kunta saa autoverona vuosittain 250 767 euroa, joka on viidennes koko kunnan vuosibudjetista.

Tiedot: Sur in English