Vertaa asuntoja

Barcelona on kasvava bisneskeskus

Barcelona on kasvava bisneskeskus

  • 26/07/2017

Yhä useampi kansainvälinen yritys valitsee toimipaikakseen Espanjan. Barcelonasta povataan Pariisin ja Lontoon veroista bisneskaupunkia. Brexitin myötä suosio on kasvanut ja myös kaupungin varaama tila toimistoille (22@) on suuri kilpailuvaltti keskuspaikkaa valittaessa.

Madridin ja Barcelonan kiinnostavuus on sijoitusyhtiö Forcadellin mukaan vahvassa kasvussa. Espanja on yksi harvoista kauppa-alueista, jotka ovat kestäviä ja luotettavia. Alueellisesti poliittiset ongelmat ja korruptio eivät ole heikentäneet Espanjan vetovoimaa, korostaa Gustavo de Lio Forcadellin sijoitusjohtaja.

Espanjan nousuun lähtenyt talouskasvu on ollut positiivinen viesti yrityksille. Povattu 3,3% kasvu bruttokansantuotteessa nostaisi Espanjan taas Euroopan Unionin vahvojen talousmaiden joukkoon.

Eurooppalaiset perinteiset talouskeskukset, kuten Pariisi ja Lontoo, ovat jääneet Espanjan ja Saksan haastamiksi. Suosituin sijoituskohde on vahvasti Saksa, mutta Barcelona ja Madrid ovat nousseet suosituiksi kohteiksi.

Barcelonan houkuttavuutta lisää tila 22@, joka on uusi yrityksille suunnattu maa-alue. Tälle 200 hehtaarin suuruiselle ”Poblenou” tulevaisuuden innovatiiviselle bisneskeskittymälle on kysyntää. Viimeisten kuukausien aikana yritykset kuten Amazon, Lääkärit ilman rajoja ja Atos origin ovat hankkineet alueelta tilaa toimistoja varten. Vuonna 2016 vuokrat alueella nousivat 12,1% ja alueelle rekisteröity toiminta kasvoi 23%.

Tiedot: Idealista

Close