Vertaa asuntoja

Barcelona on logistiikkakeskus

Barcelona on logistiikkakeskus

  • 16/01/2017

Barcelonan alueen varastotilojen kysyntä on nousussa. Vuonna 2016 logistiikkatilojen määrä kasvoi 17 %.

Nettikaupan kasvun on suuri tekijä varasto- ja lähetystilojen tarpeen kasvussa. Monet yritykset keskittävät toimintaansa erityisesti Barcelonan alueelle. Esimerkiksi Amazon on rakentanut El Prat de Llobregat alueelle 63 000m2 suuruisen yhdessä tasossa olevan varasto- ja lähetystilan, jota on mahdollisuus vielä laajentaa 200 000 m2 rakentamalla lisäkerroksia. Myös Mangon uusi varastotila 119 000m2 Llicàssa kertoo logistiikkasektorin kasvusta.

Suosituimmat alueet ovat Barcelona, Baix Llobregat, Camp de Tarragona sekä Vallès, joille on kasaantunut 65 % alueen logistiikkakeskuksista. Varastotilojen hinnat ovat nousseet 9 % ja vastaavat nyt vuoden 2009 hintatasoa. Keskimääräinen neliövuokra on 9 euroa.

Madridissa varastotilojen määrä on kasvanut 6,4%. Suurin kysyntä löytyy moottoriteiden A-2 ja A-4 läheisyydestä. Madridissa neliöhinta on edullisempi noin 5 euroa / m2.

Logistiikka on nyt kaupan alalla nousussa. Nettikauppa muuttaa logistiikkakeskusten malleja ja kysyntä erityisesti laadukkaille varastotiloille on kokoajan kasvussa.
Tiedot: idealista.com