Vertaa asuntoja

Caminito del Rey tuo piristystä alueen yritystoiminnalle

Caminito del Rey tuo piristystä alueen yritystoiminnalle

  • 08/07/2015

Maaliskuun lopulla Álorassa Andalusiassa avattu reitti Caminito del Rey on ylittänyt jo 65 000 vierailijan rajan. Alueen yrittäjät ovat kolminkertaistaneet tulonsa turistien myötä.

Vierailijoiden vaikutus alueen yritystoimintaan on erittäin positiivinen. Kesäkuukausien käyttöasteen alueen majoituspalveluita tarjoavissa yrityksissä arvioidaan nousevan 90%:iin.

Caminito del Rey on saanut jo ennen reitin avaamista vilkkaan mediahuomion. Kansainvälisesti huomioitu kohde on uutisoitu isosti niin Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa kuin Pohjoismaissakin. Costa del Solin turismin yhdeksi uudeksi vetonaulaksi noussut kohde on kerännyt vierailijoita mm. Brasiliasta, Japanista, Chilestä, Etelä-Koreasta, Venäjältä, Kuubasta kuin Intiastakin.

Kahdeksan kilometrin kävelyreittiin ovat tutustuneet viimeisten kahden kuukauden aikana toimittajat 145 eri mediasta edustaen 22 maata. Espanjan rajojen ulkopuolelta alueelle saapui vierailulle 78  toimittajaa. Caminito del Rey on tullut tätä kautta tutuksi The Washington Post, USA Today, The Guardian ja Clarin lukijoille ja seuraajille.

Reitin vetovoiman ei uskotakaan laantuvan ensi innostuksen jälkeen vaan siitä povataan alueen turismin kestosuosikkia.

Tiedot: Diariosur

Close