Vertaa asuntoja

Eläkeläisiä petkutettu

Eläkeläisiä petkutettu

  • 17/07/2015

Kymmenen henkilöä on pidätetty 50 eläkeläisen huijaamisesta käänteisillä asuntolainoilla yli kolmen miljoonan euron edestä.

Pidätettyjen joukossa on lakimiehiä ja notaareja ja huijaus liittyy myös yhdeksään katalonialaiseen pankkiin. Poliisitutkimukset aloitettiin noin vuosi sitten, kun useat huijauksen uhrit ottivat yhteyden poliisiin. Uhrit olivat tehneet sopimuksen käänteisestä asuntolainasta tai henkilökohtaisesta lainasta ja joutuneet häädetyiksi asunnoistaan.

Huijarit hakivat pankeista lainaa asuntoja vastaan ja kun he saivat rahat, katosivat huijarit rahojen kanssa ja jättivät lainat maksamatta jolloin pankit ryhtyivät peräämään vakuuksiaan eli asuntoja.

Poliisitutkimuksissa paljastettiin huijarifirmoja ja tilejä, joille rahat siirrettiin. Kaikissa tapauksissa mukana oli sama lakimies ja 90% tapauksista myös sama notaari.

Törkeä huijaus jatkui vielä tätäkin pidemmälle, sillä kun pankki uhkasi asuntojen pakkohuutokaupalla, ilmaantui paikalle huijareita, jotka tarjoutuivat avuksi maksamaan lainan, kunhan heille vain maksettaisiin korot. Uhrit maksoivat, mutta huijarit eivät koskaan maksaneet lainaa pankille. Muutamat huijauksen uhrit menettivät asuntonsa.

Huijauksilla kerätty summa nousee yli kolmeen miljoonaan euroon. Tällä hetkellä tutkimukset liittyvät 150 asuntoon, seitsemän auton takavarikointiin, 75 yritystiliin ja tutkimuksissa selvitetään 15 henkilön osuutta rikoksiin.

Tiedot: idealista.com

Close