Vertaa asuntoja

Elävää musiikkia ravintoloihin ja terasseja diskoihin

Elävää musiikkia ravintoloihin ja terasseja diskoihin

  • 02/10/2016

Andalusian maakuntahallitus valmistelee asetusta, joka mahdollistaisi diskoille ja juhlatiloille terassit ja ravintoloille lisää mahdollisuuksia oman ohjelman kuten pienimuotoisten musiikkiesitysten järjestämisen.

Uudistussuunnitelmaa on kehitetty yhdessä maakuntahallinnon edustajien, yrittäjien, ammattijärjestöjen, asukasyhdistysten ja kuluttajien kanssa.

Terassien rakentaminen diskojen yhteyteen mahdollistaisi yrittäjille huomattavasti paremmat mahdollisuudet laskuttamiseen. Tänä päivänä diskot täyttyvät vasta aamuyöllä noin kahdelta ja tilat suljetaan aamukuudelta. Terassit mahdollistaisivat laajemman aukioloajan.

Diskojen toimintaa säätelevä asetus on 15 vuotta vanha ja kaipaa alan edustajien mukaan kipeästi uudistusta.  Andalusian diskojen yhteisjärjestön varapresidentti Juan Rambla kommentoi uudistusideaa ja korosti, että terassit toisivat alalle paljon uusia työpaikkoja, sillä jokaista terassia varten tarvitaan vähintään kaksi työntekijää.

Konsertit ja esitykset ravintoloissa

Andalusian maakuntahallinnon uudistushanke koskisi myös baarien ja ravintoloiden toimintaa. Esimerkiksi baareilla olisi mahdollisuus asentaa tiloihin televisio, ravintoloilla taustamusiikkinauhat tai mahdollisuus järjestää pienimuotoisia elävän musiikin konsertteja, joka on ollut mahdollista vain diskoille tai juhlasaleille. Uudistus olisi yrittäjille hyvin mieluinen, sillä tällä hetkellä mahdollisuudet järjestää ohjelmaa ravintolan tiloissa on ollut lähes mahdotonta.

Uudistuksen mukaan ohjelma olisi mahdollista kunhan siihen ei tarvita pukuhuoneita, esitys on pienimuotoinen esimerkiksi akustinen musiikkiesitys tai monologi ja esitys loppuu ennen puolta yötä.
Desibelirajana olisi 80 desibeliä. Musiikkibaareissa sallitaan 95 desibeliä, diskoissa 105 desibeliä ja juhlatiloissa 115 desibeliä.

Uudistusidea on otettu hyvin vastaan ja toimijat odottavat, että uudistus saisi lainvoiman vuoden loppuun mennessä.

Tiedot: La Opinion de Malaga

Close