Vertaa asuntoja

Ennätysmäärä turisteja Espanjaan

Ennätysmäärä turisteja Espanjaan

  • 05/07/2016

Costa del Solilla on tiedossa ennätyssesonki, sillä alueelle saapuu 6 miljoonaa turistia. Kasvua on edellisvuodesta 11%. Matkaajat tuovat alueen talouteen 5940 miljoonan euron piristysruiskeen.

Turismo Costa del Solin presidentti Elias Bendodo iloitsee Diariosurin artikkelissa, että paremmmin ei turismisektorilla voisi mennä. Matkaajien määrät ovat historialliset. Koko alkuvuoden matkaajamäärät ovat kasvaneet 9% ja hotelliyöpymisiin käytetyt summat ovat nousseet 13,6%.

Bendodo kertoo espanjalaisten kotimaan matkailun piristyneen ja ulkomaalaisten matkaajien määrien kasvaneen. Perinteisesti Costa del Solille suunnanneiden englantilaisten ja saksalaisten matkaajien määrät ovat pysyneet ja jopa kasvaneet. Puolalaisten(+57%) ja tanskalaisten (+41%) turistien määrät puolestaan ovat kasvaneet huomattavasti.

Brexitin Bendodo ei katso vaikuttavan alueen turismiin. Englantilaisille Costa del Sol on ollut vuosikymmenet suosikkikohde ja matkustusinto on pysynyt korkeana muutoksista huolimatta. ”Englantilaiset saapuivat ennen Euroopan Unionin perustamista ja olen varma, että jatkavat matkustamista myös Brexitin jälkeenkin”, Bendodo kiteyttää.

Tiedot: Diariosur

Close