Vertaa asuntoja

Ennätysmäärä ulkomaalaisia ostajia asuntomarkkinoilla

Ennätysmäärä ulkomaalaisia ostajia asuntomarkkinoilla

  • 17/11/2015

Ulkomaalaiset ostivat heinä-syyskuu välisenä aikana Espanjasta yli 12 000 kiinteistöä. Määrä on 13,52% kaikista asuntokaupoista kyseisenä ajanjaksona.

Historiallisen korkea ostomäärä ylittyi vain viime vuoden loka-joulukuussa jolloin ulkomaalaisten solmimien kiinteistökauppojen määrä oli 13,8% kaikista kaupoista. Kiinnostus Espanjan kiinteistömarkkinoihin on suurinta brittien, ranskalaisten, ruotsalaisten ja saksalaisten joukossa.

Ahkerimmin asuntoja Espanjasta ostivat britit. Heidän osuutensa ulkomaalaisista ostajista ylitti viidenneksen (23,12%) ja suosituimmat kohteet löytyivät turistialueilta.

Ranskalaisten ja saksalaisten kiinnostus on edelleen korkea, mutta ostomäärät ovat edellisvuoden hieman laskeneet. Ruotsalaiset puolestaan ovat innostuneet espanjalaisista kiinteistöistä ja ostomäärä hipoo jo saksalaisten ostamien asuntojen määrää.

Venäläisten ostajien kato vuoden 2013 lähtien näkyy kiinteistömarkkinoilla, mutta tätä aukkoa ovat paikanneet kasvavat ostajaryhmät kiinalaiset, marokkolaiset ja algerialaiset. Myös eteläamerikkalaiset ja arabit ovat kokoajan kasvava ostajaryhmä Espanjan kiinteistömarkkinoilla.

Tiedot: idealista.com

Close