Vertaa asuntoja

Espanja Amerikasta katsottuna

Idealista.com kiinteistöalan portaali uutisoi Espanja kuvaa maailmalla. Yhdysvalloissa Espanjaan liittyvät uutiset ja otsikot ovat usein talouteen liittyviä. Talousalanjulkaisut kertovat Espanjan talousuudistuksista, sijoitusmahdollisuuksista ja kiinteistölöydöistä. Yleisessä mielipiteessä jyräävät otsikot kuten Time lehden ”un pais tan arruinado que regala hasta sus pueblos” (maa, jonka talous on niin retuperällä että se lahjoittaa omat kylänsä). Artikkelin taustalta löytyy pienten kylien tarve saada lisää asukkaita ja ulkomaalaisille onkin lahjoitettu kyliä aluetta vireyttävien projektien mahdollistamiseksi. (www.aldeasabandonadas.com) Espanjan tilastokeskus listaa, että maassa on noin 2900 hylättyä kylää erityisesti Asturiasin ja Galician alueella.
Osansa mediatilasta Amerikassa on saanut myös kaupunginjohtaja ja vasemmistopuoleen poliitukko Juan Manuel Sanchez Gordillo otsikoilla ”kommunistinen utopia” ja ”kriisi espanjassa on niin dramaattinen että kaupunginjohtaja ryöstää kauppoja”.
Espanja on saanut julkisuutta myös kanadalaisella radiokanavalla (CBC) jonka ohjelma ”Things we do for money” (asiat joita teemme rahan vuoksi) nosti esille espanjalaisen kylän Juzcarin joka maalasi kaikki talonsa siniseksi Smurffielokuvan maailman ensi-illan vastaanottamiseksi. Kolme vuotta tapahtuman jälkeenkin kylä on edelleen sininen sillä turistivirta tuo rahaa.
Kanadalainen radiokanava otti esille myös Madridin kaupungin valtavan 7 500 miljoonan euron velan ja sen että Vodafone on ostanut kolmella miljoonalla oikeuden nimetä kaupungin historilallinen metroasema.

Tiedot: idealista.com