Vertaa asuntoja

Espanja esillä Matkamessuilla

Espanja esillä Matkamessuilla

  • 21/01/2017

Espanja näkyy Matkamessuilla monella tapaa. Näkyvin paikka on “Espanja-aukio”, jossa on esillä Espanjan eri alueita jakaen yleistä informaatiota. Tarkempaa tietoa messuilta löytyy myös teemamatkoista, golfista, asunnoista ja tietenkin Suomi-Espanja seura kertoo toiminnastaan ja Espanja.Com Espanjan elämästä.

Espanjan valtion matkailutoimiston aukiolla ovat ympyrässä Andalusia (Torremolinos ja Cadiz), Tenerifa, Gomera, Fuerteventura, Gran Canaria, Galicia, Ibiza, Katalonia ja Valencia (Valencia ja Alicante). Täältä löydät karttoja ja yleistä matkailuinformaatiota. Mukana myös mm.Torrequebrada Golf sekä Fuengirola.fi -lehti jakoi näytekappaleita.

 

Formentera

Baleaarien pienin saari Formentera löytyy Karibia -alueen ja risteilymatkojen läheltä. Saarta esittelevä Nacho on kotoisin Valenciasta, mutta muuttanut Formenteralle pääosin sen mahtavan luonnon ja hienojen sukellusvesien vuoksi. Saari elää kesällä käyvistä turisteista ja talvella siellä on rauhallista. Sinne pääsee Ibizalta puolessa tunnissa.

Jukka ja Marke Taiponen

Marke ja Jukka Taiponen olivat etsimässä messuilta sopivaa sukelluskohdetta helmikuuksi. Formenteran vedet olivat siihen liian kylmät, mutta saari kuulosti niin houkuttelevalta, että pariskunta saattaa palata sinne myöhemmin.

Bilbao ja Baskimaa

Elixabete Arbe kertoi baskien turistitoimiston panostavan tarkoituksella Suomen markkinoihin. Kolme vuotta sitten järjestetyt koripallon maailmanmestaruuskilpailut toivat Bilbaoon noin 7000 suomalaista ja paikalliset ihastuivat heihin. -Suomalaiset ovat juuri sellaisia turisteja, joita me haluamme, painottaa Elixabete, panostamme mieluummin laatuun kuin määrään. Siksi tuomme jo toisen kerran Suomeen tämän iso osaston.

Apuna osastolla on jo 35 vuotta Bilbaossa asunut Marja-Liisa Lehtonen. Yksi yleisimpiä päivän aikana esitettyjä kysymyksiä on, että miten alueelle pääsee Suomesta. Marja-Liisa kertoikin, että touko-elokuussa Finnair lentää Bilbaoon suoraan Helsingistä. Muina kuukausina Lufhtansalla on loistavat yhteydet yhden tunnin vaihdolla Saksassa.

Guggenheim museo kiinnostaa suomalaisia ja osastolla on pieni kopio museon ulkopuolella olevasta taideteoksesta. “Puppy” on Jeff Koonsin vuonna 1992 luoma elävä teos, se muodostuu oikeista kasveista ja niitä vaihdetaan vuodenaikojen mukaan. Alkuperäinen teos on noin 7m korkea.

Kokemuksen äänellä

Bloggaajista moni kirjoittaa myös Espanjasta, kuten esimerkiksi Anna Koskela ja Mika Väistö. Blogien kautta saat paikoista syvemmän kuvan ja blogistit jakavat löytämiään helmiä, joita ei välttämättä löydä opaskirjoista tai tripadviserista. Kannattaa käydä jututtamassa.

Teemamatkat

Messut on hyvä tapa löytää pieniä toimijia kuten teemamatkojen järjestäjiä. Heillä on monilla valikoimassa matkoja useisiin maihin. Esimerkiksi JS Travel tekee Espanjaan viiniretkiä ja joogamatkoja. Mielipaikkani on Katalonia ja sen viinitilat, kertoo Jouni Suominen. Suuntaammekin sinne seuraavan kerran toukokuussa.

Asunnot ja yrittäjät

Kiinteistövälittäjiä oli paikalla lukuisia esittelemässä vuokra- ja ostokohteita. Torreviejasta mukana oli mukana mm. 360HomeTour.net, joka on samalla osastolla 7B128 Aurinkorannikon West Wind Rentals&Properties ja Espanja.Comin (pääkuva) kanssa.

Pääkuva: Virpi Puhalainen

Close