Vertaa asuntoja

Espanjalaisen jalkapallon suomalaiset fanit

Espanjalaisen jalkapallon suomalaiset fanit

  • 14/09/2017

Jos sattuu olemaan jalkapallon fani, niin pelit kiinnostavat myös matkustaessa. Suomalainen fanklubi Aurinkorannikolla katsoo kaikki Málagan kotipelit ja helmikuussa lähdetään myös Kanarialle asti kannustamaan omaa joukkuetta.

Malaga F.C. Fan club Finland

Klubi perustettiin vuonna 2011 ja nyt jäseniä on jo yli 2000. Käymme katsomassa jokaisen kotiottelun Málagassa ja meidän kautta saa niin lippuja kuin tietoa Málagan ja yleensäkin Andalusian jalkapallosta, kertoo klubin perustaja ja presidentti Lauri P. Pietikäinen. Järjestämme aina bussikuljetuksen Fuengirolasta ja poimimme mukaan porukkaa myös Benalmádenasta ja Torremolinoksesta.

Joitain pidempiäkin pelimatkoja on tiedossa. Real Madrid-Málaga peliä klubilaiset lähtevät katsomaan 26.11 ja helmikuussa suunnataan Kanarialle Las Palmasiin kunnioittamaan Irwinin muistoa ja kannustamaan omaa seuraa.

Málagan joukkue on huomannut innokkaat suomalaisfanit. He olivat mukana myös klubin virallisissa kastajaisissa 2013 ja joku pelaajista on tulossa tänä vuonna meidän pikkujoulujuhlaankin, vinkkaa Lauri. -Meidän kautta on ostettu yli 400 kausikorttia. Ennätys on 10 bussillista katsojaa Málaga-Real Madrid peliin vuonna 2015, viime vuonna emme saaneet tarpeeksi lippuja, muuten ennätys olisi kyllä mennyt rikki.Tulevana keväänä varmasti rikotaan ennätyksiä, sillä siellä on ottelut Real Madridia, Barcelonaa ja Aléticoa vastaan. Tänä vuonna yritämme saada kaikille halukkaille lippuja. Osa otteluista alkaa jo olemaan loppuunmyyty, joten olkaapa ajoissa liikkeellä, huikkaa Lauri.

11.9 Málaga-Las Palmas ottelu

Viime maanantaista peliä lähti seuraamaan neljä linja-autollista suomalaisia faneja.Tämä on iso joukko ottaen huomioon, että on vasta syyskuun alku, iloitsee Lauri.

Ensimmäisessä bussissa stadionille saapuivat tämän talven Espanjassa viettävät Risto Tervonen ja Jami Takala sekä Aurinkorannikon suomalaisessa koulun oppilaat Olli Hirvilahti ja Jimi Takala. Tämä oli jo toinen Málagan ottelu mitä joukkio tuli katsomaan. Erilainen tunnelma, enemmän ääntä ja täysi katsomo tuntuvat hienoilta, he totesivat. Veikkaukset pelin päättymisestä vaihtelivat 0-2 ja 2-1 välillä.

Pekka ja Pirjo Hautala Seinäjoelta viettävät jo 16. kerran syyskuun Aurinkorannikolla. Ja joka kerta lähdemme katsomaan kaksi peliä, me olemme jalkapalloperhe, he toteavat. Kaulassa olevalla fanihuivillakin on jo ikää ainakin kuusi vuotta.

Petri Oksman ja Tom Karikorpi totesivat, että jalkapallo oli yksi hyvä syy muuttaa Espanjaan. Heitä kiinnostaa myös lähteä helmikuussa klubin mukana Las Palmasiin kannustamaan Málagaa voittoon. Onko tänään siis hyvä hetki tutkia Las Palmasin taktiikkaa? Tomin toive illalle oli, että edes kotijoukkueelta löytyisi jonkinlainen taktiikka!

Kotini Espanjassa -ohjelman osa 4 isäntä Jyrki Kosunen on jo kolmatta vuotta klubin kausikorttilainen. Tämän vuoden joukkue ei saanut häneltä kovin kummoisia pisteitä. Seuran omistaja myi pelaajia enemmän kuin osti ja tulos ei voi siis olla hyvä, hän toteaa. Myöskään Las Palmasilla eivät ole asiat kovin rikkaassa kuosissa. Siis kahden köyhän joukkueen ottelu päättyi Málagan tappioon 1-3. Stadionilla olikin hurja tunnelma, kun pettynyt yleisö buuasi seuran omistajalle sheikki Al-Thanille.

Lauri kertoo, että Málagalla on vielä kolme uutta vahvistusta takataskussa, jotka eivät ole olleet kentällä. Eli tässä on vielä mahdollisuus tilanteen kääntymiseen. Tällä kaudella ei kuitenkaan tavoitella paikkoja Euroopan kentillä vaan pysytään Ligassa.

Madridissa uusi upea stadion

Toisin on asiat Madridissa. Jalkapallojoukkue Atlético de Madridin vaihtoi kotikentänsä tänä syksynä. Kasvojenkohotuksen saanut uusi kotikenttä sai nimen Wanda Metropolitano. Entisen 20 000 istuinpaikan sijaan pelejä mahtuu nyt katsomaan vajaa 68 000 fania. Viime keväänä kausilippuja peleihin oli myyty jo 45 000 kappaletta. Stadion sai myös uuden kaikki istumapaikat suojaavan katoksen. Parkkipaikkoja löytyy 4000 autolle ja Madridin kaupunki on luvannut parantaa myös julkisia liikenneyhteyksiä stadionin lähettyville.

Stadion rakennettiin alunperin1997, mutta vuoden 2004 jälkeen se on seissyt käyttämättömänä, kunnes Atlético osti sen 2013. Nyt upea stadion kilpailee paikasta järjestää 2018-2019 UEFA mestareiden liigan finaaliottelu. Asia ratkeaa tässä kuussa.

Uuden Atléticon stadionin ensimmäinen peli pelataan 16.9 Málagaa vastaan.

Lisätietoa saa:
malagacffunclubfinland@gmail.com
Facebook ryhmästä: Malaga C.F. fan club Finland

Atléticon artikkeliin pääset tästä.

Video: Touko Kinnunen

Kuvat: Espanja.Com ja Touko Kinnunen

Close