Vertaa asuntoja

  • 14/12/2017

Espanjan joululottoon huipentuu koko lottovuosi

Espanjalaiset ovat innokkaita lottajia. Jouluna arpajaismyynti huipentuu joululottoon, jonka tuoma toive suuresta voitosta peittoaa alleen niin talouskriisin kuin poliittiset epävakaudet. Arvoilla voit myös tukea hyväntekeväisyyttä.

El Gordo

Joululottoa (Loteria de Navidad) kutsutaan myös nimellä El Gordo. Pääpalkinto tuokin vaurautta roppakaupalla ja pullistaa lompakkoa, sillä voittonumerolla saatava summa on 4 miljoonaa euroa. Voitot jakautuvat yleensä isommille ryhmille, sillä 200 euroa maksavia arpoja myydään kymmeneen kuponkiin jaettuna. Yhden kupongin saa ostaa 20 eurolla ja moni arpa onkin myyty työpaikalla, tuttavapiirissä tai vaikka lähiravintolan vakioasiakkaille.

​Arpoja voi ostaa kuka tahansa lottokioskeista (Loterias y Apuestas del Estado) ja vaikka baareista​. Varovaisuutta kannattaa noudattaa, jos iskee houkutus ostaa kadulla niitä kävellen kaupittelevalta henkilöltä. Väärennettyjä lottokuponkeja on ollut liikenteessä.

Arvonta laulaen

Joululotto on nostanut Espanjan uutisiin myös muissa maissa, sillä 22.12. suoritettava arvonta on noudattanut samaa kaavaa arvonnan 200-vuotisen historian ajan. Sorteo de Navidad voittonumerot julkistetaan laulamalla. Arvonta Madridilaisessa Teatro Realissa kestää kolme ja puoli tuntia ja arvonnassa arvotaan erikseen sekä voittonumero että voittosumma. Madridilaisen San Ildefonson koulun oppilaat ovat arvonnan pääosassa, sillä oppilaista valitaan joka vuosi heleä- ja selkeä-ääniset lapset nostamaan voittonumerot ja laulamaan ne yleisölle.

Voittonumeroita jännitetään ympäri maan ja miljoonat ihmiset hiljentyvät television ääreen seuraamaan näytelmää. Voittajat poksauttelevat kuohuviiniä ja iloitsevat isosti voitoistaan. Espanjassa ei tarvitse päävoiton saajaa arvuutella tai houkutella haastatteluun.

Lottopeleissa valinnan varaa

Vaikka joulu onkin lottokioskien kulta-aikaa kestää espanjalaisten arpajaisinto ympäri vuoden. Viikottaiset lottoarvonnat näytetään televisiossa ja arvonnan tulokset voi tarkistaa helposti myös netistä. Vaihtoehtoja pikaiseen rikastumiseen on Espanjassa tarjolla useita. Loteria Nacional. Primitiva, Euromillones, Bonolotto ja Gordo ovat suosittuja lottopelejä ja lisäksi rahaa liikkuu urheiluun liittyvissä veikkauspeleissä kuten Quiniela, Quinigol, Lototurf ja Quintubple Plus. Tuloksia voi tarkistaa sivuilta https://www.loteriasyapuestas.es

​Pelaten ​hyväntekeväisyyttä

Monelle tuttu ONCE-arpa on Espanjan näkövammaisten yhdistyksen ylläpitämä rahapeli. Näkövammaiset toimivat myyjinä ja näin ansaitsevat elantonsa. ONCE myös jakaa voittovaroja erilaisiin porjekteihin suomalaisen Loton tavoin.

Ensimmäinen arvoista oli ONCE-arpa, mutta nyt valikoimassa on lukuisia muita arpoja. ONCE-arvan voi ostaa netistä https://www.juegosonce.es/mutta moni ostaa arpansa myyjiltä, joilla on kaupungeissa vakiopaikkansa myydä joko kiinteässä kioskissa, siirreltävässä telineessä ​tai he kiertelevät myymässä. Näillä virallisilla myyjillä on aina arvan lukulaite mukana ja heillä voi myös käydä tarkistuttamassa onko onni suosinut. Arvan voi viedä heille kenelle tahansa luettavaksi.

Palkintojen nouto

Palkinnot voi myös noutaa myyntipaikasta tai pankeista jotka ovat virallisesti nimetty lotto tai arpavoittojen noutopaikaksi. Jotta voiton saa, tulee mukana olla lottokuponki sekä henkilöllisyystodistus. Voitot tulee noutaa yleensä 3 kuukauden kuluessa arvonnasta.

Lähde: Diariosur

Close