Vertaa asuntoja

Espanjan Top 10 ruskakohteet

Espanjan Top 10 ruskakohteet

  • 13/10/2015

Jälleen syksyn saapuessa on oivallinen aika sitoa kengännauhat ja retkeillä Espanjan kauniissa maisemissa. Tutustu upeimpiin ruskametsiin ja lähde kävelyreissulle lempikohteeseesi. Huomaathan, että joidenkin kohteiden vierailuun tarvitsee luvan.

Ambrozin laakso

Kauniita sata vuotiaita puita, kävelyretkiä juutalaiskorttelissa ja roomalainen tie Silver Road. Tällä alueella on ollut jo vuosia kulttuuritapahtuma nimeltään ”Otono magico”, eli maaginen syksy.

Hayedo de Monejon pyökkimetsä

Paikallisen legendan mukaan tässä Madridin pohjoisosassa sijaitsevassa metsässä asustaa keijuja ja menninkäisiä. Vaella Jarama joen viertä ja ihaile tammi- ja pyökkipuita. Kukaties voit nähdä vilauksen taruolennoista.

Tejera Negran luonnonsuojelualue

Tejera Negrasta löydät euroopan eteläisimmät pyökkipuut. Metsä on Guadalajarassa, kaukana moottoriteiden melusta.

Iratin metsä

Pyreneanin Navarressa sijaitseva Iratin metsä on yksi euroopan suurimmista pyökki- ja pihtametsistä. Tekemisestä ei ole puutetta: harrasta vaikka vaellusta, maastopyöräilyä, sienestämistä…

La Rioja

Viinirypäleiden keruuaika on hedelmällinen myös matkustelijalle. Upeita viiniköynnösten täyteläisiä maisemia voi ihastella kävellen, pyöräillen tai vaikka kuuma-ilmapallosta käsin.

Arribes del Duero

Salamancasta ja Zamorasta löydät Espanjan sisämaiden hätkähdyttävimmät maisemat. Sinne pääset seuraamalla Duero joelta lähtevää merkittyä tietä. Vaihtoehtoisesti voit myös hypätä kiertoajeluveneeseen.

Roque Nublo

Roque Nublo on Kanarian saarien huomattavampia luonnonmonumentteja. Huipulta avautuva näkymä saa matkailijan hengen salpautumaan. Ilmastoltaan kohde on ympäri vuoden mieluisa ja ranta sijaitsee vain kivenheiton päässä.

Ordesa y Monte Perdidon luonnonpuisto

Huescan maakunnassa nouseva Pyreneiden Monte Perdidon vuori (3,355 metriä korkea) ihastuttaa kauneudellaan. Sen ympärillä olevat metsät, laaksot ja laitumet houkuttelevat vaeltajat ihailemaan vettä virtaavia kanjoneita ja rotkoja.

Vall d’Aran

Mikäli haluat katsella korppikotkien ja kotkien lentoa, Pyreneiden keskellä Kataloniassa se onnistuu. Ilmoittaudu vaikka valokuvaustyöpajaan ja vangitse syksyn kauneus. Seikkailijalle suositellaan melontaa ja koskenlaskua.

Somiedon luonnonsuojelualue

Tällä luonnonsuojelualueella tiedetään elävän suuri määrä ruskeakarhuja. Vierailijan kuitenkin kannattaa kiinnittää huomionsa mieluummin miljooniin pyökki- ja tammipuihin, jokilaaksoihin, perinteisiin mökkeihin…

Lähde: spain.info

Close