Vertaa asuntoja

Frisbeegolfia Aurinkorannikolla

Frisbeegolfia Aurinkorannikolla

  • 31/05/2017

Suomessa frisbeegolfia on pelattu aktiivisesti jo muutaman vuoden ajan, eikä innostus ole vieläkään lakannut. Nyt on harrastus rantautunut Aurinkorannikollekin, jonne Fuengirolan läheisyyteen on tullut koko Välimeren alueen ensimmäinen frisbeegolfrata. Seuraava lähin löytyy Pohjois-Espanjasta, Oviedosta, 1000 km päästä.

Frisbeegolfia pelataan kiertäen rata heittäen frisbeekiekko mahdollisimman vähillä heitoilla koriin. Säännöt ovat pitkälti samat kuin golfissa. Lajin harrastamiseen ei tarvitse muuta kuin paikan missä pelata ja alkuun pääsee muutamalla kiekolla.

Radalla vierailee hyvin kansainvälisiä harrastajia, kertoo DiscGolfPark Mijasin ylläpitäjä Ville Kostin, siellä onkin tehty jo 14 eri maan ennätykset.

Kävin itse koulun kanssa pari viikkoa sitten pelaamassa. Jatkoa on luvassa, sillä Kostin kertoo, että ensi syksyn tavoite on saada paikalliset espanjalaiset nuoret ja vanhemmat innostumaan lajin pariin. Lisäksi radan ylläpitäjänä hän tarjoaa koulujen liikuntatunnit pidettäväksi veloituksetta radalla, joka toivon mukaan innostaa nuoria tämän hienon lajin pariin.

Kiinnostuin lajista sen verrtan, että lähdin seuraamaan jokaviikkoisia kisoja. Rata sijaitsee Mijasin kukkuloilla, joilta on upeat näköalat rannikolle. Välimerelliset maisemat tuovat oman lisämakunsa pelaamiseen. Noin 2-3 tuntia kestävän kierroksen jaksaa hyvin pelata hienoissa maisemissa.

Laji sopii monen ikäisille, alakoululaisista eläkeläisiin. Radalle on myös tehty lyhyempi ja helpompi rata lapsia varten.

Teksti, kuvat ja video

Touko Kinnunen, Aurinkorannikon suomalaisen lukio oppilas

Close