Vertaa asuntoja

Fuengirolan uusi seurakuntakoti on avattu

Fuengirolan uusi seurakuntakoti on avattu

  • 22/11/2017

Monen vuoden ja mutkan prosessi alkaa olla loppusuoralla. Uusi tilava seurakuntakoti on valmis ja toiminta on alkanut.

Ahtaaksi jäänyt entinen seurakuntakoti Aurinkorannikolla Fuengirolassa on vaihtunut valoisiin ja tarpeiden mukaan suunniteltuihin uusiin tiloihin. Ne sijaitsevat entistä kiinteistöä viistosti vastapäätä, El Corte Inglesin tavaratalon takana osoitteessa Avenida de Salinas 5. Rakennuksen kulmaan sijoittuvan tilan seinät ovat kokonaan ikkunaa, joten luonnonvalo on vahvasti mukana joka tilassa.

Kadun vilinä on näkyvillä selkästi ja tämä antaakin tunteen, että kirkko on läsnä jokapäiväisessä elämässä. Tässä on kontrastia espanjalaiseen tyyliin, jossa katoliset kirkot ovat paksujen seinien sisällä ja usein hämäriä.

Monitoimitilat

Sisääntulijaa tervehtii heti kahvila ja kirjastokäytävä saattaa kulkijan tilan perälle, jossa on kokoontumissali.

Se on suunniteltu mukautumaan erilaisiin tarkoituksiin. Isot lasiovet voidaan avata ja näin tila laajenee luontevasti kahvilan puolelle. Meillä on nyt 150 tuolia, mutta tarvitsemme selvästi lisää, sillä meillä on täällä rannikolla todella aktiivista väkeä, kertoo Timo Sainio Aurinkorannikon seurakunnan johtava pappi. Viime sunnuntainakin jumalanpalveluksessa oli yli 350 henkeä.

Tiloissa voi järjestää myös omia juhlia ja kahvilasta saa tarjoilut. Myös konsertteja ja muuta ohjelmaa voi tarjota seurakunnalle.

Vapaaehtoisille tarvetta

Seurakuntatoiminta pyörii melkeinpä täysin vapaaehtoisin voimin, kertoo Sainio. Siksi onkin hienoa että meillä on nyt vapaaehtoisille omat pukuhuoneet. Tällä hetkellä auttavia käsiparia on noin 100, mutta aina on tarvetta lisävoimille. Olemme nyt auki arkipäivisin klo 10-13, mutta jos saamme lisää apulaisia, niin voisimme laajentaa aukioloaikoja.

Tyytyväiset käyttäjät

Sekä vieraat että vapaaehtoiset ovat kehuneet uusia tiloja hienoksi. Suomesta tuotu puu antaa sisustukseen mukavasti skandinaavista henkeä ja valkoinen korkea tila luo rauhallisen tunnelman. Vain takinkoukut puuttuvat, mutta nekin varmasti järjestyvät, kunhan saadaan viimeisetkin tavarat paikalleen.

Videolla uusien tilojen esittely ja Timo Sainion haastattelu.

Lisätietoa seurakunnan toiminnasta: Aurinkorannikon seurakunta

Close