Vertaa asuntoja

Huh hellettä!

Huh hellettä!

  • 18/07/2016

Espanjaan on luvattu helleaalto, joka nostaa lämpömittarien lukemat jopa 42 asteeseen. Espanjan maakunnista 13 on myös hälytystilassa kuumuuden vuoksi.

Espanjan ilmatietieteen laitois, Aemet (Agencia Estatal de Meteorología ) tiedotti odotettavissa olevasta kuumasta kaudesta Twitterissä ja tieto kesän ensimmäisestä helleaallosta levisi sosiaalisessa mediassa nopeasti.
Vaikka Kesä-Espanjaan auringonpaiste kuuluukin ovat yli 40 asteen kuumuudet koettelemus erityisesti lapsille ja vanhuksille. Nestetankkaus ja riittävä suolan saanti ovat tärkeitä muistettavia ja toki ihon suojaaminen erityisesti keskipäivän auringossa. Tarkista tästä linkistä oman alueesi hellelukemat.

Kuumalla kannattaa veden juonnin lisäksi nauttia virkistäviä kesän herkkuja kuten gazpacho keittoa  sekä kauden tuoretuotteita. Kesäkuukausina kauppojen hedelmäosastoilta kannattaa nostaa ostoskoriin maukkaita kauden hedelmiä kuten vesimeloni (sandia), avokado (aguacate), kirsikka (cereza), aprikoosi (albaricoque), persikka (melocotón) sekä päärynöitä (pera).

Siestan sisällön ymmärtää kesähelteellä, sillä lepo päivällä antaa virtaa ja liikkeelle on hyvä lähteä vasta kun ilta hieman viilenee.

Lue tästä vinkit miten saat nukuttua helteellä.

Tiedot: El Mundo

Close