Vertaa asuntoja

Juomavesi Espanjassa

Juomavesi Espanjassa

  • 08/01/2016

Hanaveden laatu ja maku vaihtelevat alueittain. Vaihtoehtoja sille on useita pullosta suodattimiin ja luonnonlähteisiin.

Espanjan hanavesi tulee yleensä tekojärvistä (embalse), joita on Espanjassa yli 1000kpl. Siihen lisätään erilaisia kemikaaleja, jotka usein erottaa jo veden tuoksusta. Vesi on virallisen tahon mielestä juomakelpoista, eikä sen käytöstä normaalivatsainen saa välittömiä oireita. Pitkäaikaisesta käytöstä ollaan eri mieltä. Vaihtoehtoja on useita sellaisia etsivälle.

Pullovesi

Kaupoissa myydään pullotettua vettä, mutta merkkien välillä on suuria eroja. Etiketissä oleva lista vedessä olevista aineista paljastaa paljon ja niitä kannattaakin verrata. Esimerkiksi Biocarbonato saattaa vaihdella alle 10 yli 350mg/l. Vedessä on myös esim. klooria, kalsiumia, magnesiumia jne. Pienimmät pitoisuudet on pulloissa, joissa on merkintä ”debil” (herkkä) tai bebe”(vauva). Edullisin ja vähäpitoisin pullovesi löytynee tällä hetkellä Lidlistä. Tyhjät muovipullot kierrätetään keltaisiin roska-astioihin ja lasiset vihreään.

Brita

Brita suodattimia ja kannuja löytyy Espanjasta marketeista.

Veden puhdistin

Rautakaupat myyvät tiskipöydän alle sijoitettavia vedenpuhdistimia.Tiskipöydälle asennetaan oma pieni juomavesihana.Suodatinpatruunat vaihdetaan noin 6 kk:n välein. Tätä käyttävät myös monet ravintolat.

Luonnonlähteet

Terveystietoiset ajavat pitkiäkin matkoja hakeakseen vettä luonnonlähteistä. Lähteitä löytyy kyselemällä paikallisilta ja sosiaalisesta mediasta. Oman kaivon veden voi tutkituttaa, joskus se on hyvinkin laadukasta. Kaikkien kaivojen vesi ei ole juomakelpoista!

Close