Vertaa asuntoja

Karnevaalikausi vauhdissa Espanjassa

Karnevaalikausi vauhdissa Espanjassa

  • 19/02/2017

Karnevaaleja juhlitaan kylissä ja kaupungeissa tammikuun lopusta maaliskuun alkuun. Kulkueet, kilpailut ja muut ohjelmat rytmittävät espanjalaista elämää.

Kuuluisimmat karnevaalit järjestetään Espanjassa Teneriffalla ja Cadizissa sekä maailmalla Brasiliassa Rio de Janeirossa ja Italiassa Venetsiassa. Karnevaaliperinteen historialle on monta selitystä. Yleisin on katolinen pääsiäiseen valmistautuminen juhlimalla ja syömällä ennen siihen kuuluvaa paastoa.

Juhlintaan kuuluu tanssia, laulua, kulkueita ja esityksiä.  Jotkut kaupungit aloittivat juhlimisen jo tammikuun lopulla ja ovat nyt loppusuoralla. Torreviejassa karnevaalit kestävät kuukauden aina 25.helmikuuta asti. Upea viimeinen iltakulkue on ensi lauantaina 25.2 klo 22.
Málagaan Plaza de la Constitutionille kannattaa suunnistaa vaikka joka päivä 20.-26.2, sillä siellä on ohjelmaa klo 21 alkaen. Lisäksi muunmuassa

  • perjantaina 24.2 karnevaalien Drag Queenin valinta klo 21.30
  • lauantaina 25.2 klo 12 alkaen lasten ohjelmaa, kulkue ja ohjelmaa klo 18 alkaen ja juhlat jatkuvat aamuaikaiseen discoissa ja baareissa hieman vanhemmalle nuorisolle ja muille yökyöpeleille
  • sunnuntaina 26.2  kulkue pääaukiolla ja kävelykatu Larioksella ko 12 . Klo 13 alkaa friteetattujen boqueron -pikkukalojen maistiaiset. Juhlat päättyvät klo 16 lähtevään suureen kulkueeseen pääaukiolta Malagueta rannalle.

 

Useassa kaupungissa juhlat ova vasta edessä kuten esimerkiksi Tenerifalla 22.2-5.3,  Cadizissa 23.2-5.3 ja Madridissa 24.2-1.3.  Myös Fuengirolassa karnevaalit alkavat maanantaina 20.2 ja päättyvät tiistaina 28.2, joka on Día de Andalucia eli Andalusian päivä ja samalla pyhäpäivä Andalusiassa. Viikko on pyhitetty perheille (Semana de Familia) ja ohjelma onkin lapsiperhepainotteista. Barcelonassa omia karnevaaleja eli katalaaniksi “Carnestoltes” järjestävät useat eri kaupunginosat.

Linkkejä eri karnevaaleihin, katso täältä oman kaupunkisi ohjelma.

Videolla pukuloistoa ja tunnelmaa Malagan karnevaaleilta 26.2.2017.