Vertaa asuntoja

  • 30/06/2016

Kesän alekausi työllistää tuhansia

Heinäkuun 1.päivänä starttaa Espanjassa kesäale. Kaupat ovat varautuneet alekauden kiireisiin palkkaamalla uusia työntekijöitä. Pelkästään El Corte Ingles on palkannut 5900 työntekijää kesän alekautta varten.

75-vuotis juhlavuottaan viettävä kauppaketju tiedottaa, että työpaikkoja on lisätty myyntiin ja asiakaspalvelutehtäviin.

Myös muut liikkeet keskittyvät vilkkaaseen kesäsesonkiin. Alekauden lisäksi myös turistit lisäävät kauppojen myyntiä. El Corte Inglesin lisäksi suuret ketjut kuten Mercadona ja Carrefour palkkaavat kesäksi lisää työntekijöitä.

Carrefour tiedottaa palkanneensa 6000 henkilöä. Suurin osa työpaikoista on ketjun marketeissa, mutta myös matkatoimistot, huoltoasemat sekä rahoituspalvelut ovat lisänneet työntekijöitä kesäksi.

Mercadonan kesätyöntejöiden määrä on tänä vuonna 5000 henkilöä. Määrä on tuhat enemmän kuin edellisenä vuonna. Sesonki työllistää yhteensä lähes 17 000 henkilöä pelkästään näissä kolmessa ketjussa.

Kokonaisuudessaan kesän alekausi luo Espanjassa 134 000 uutta työpaikkaa, tiedottaa rekrytointipalveluyritys Adecco. Määrä on 3% suurempi kuin vuonna 2015.

Tiedot: El Mundo

Close