Vertaa asuntoja

Kuluttajavalitukset Espanjassa

Kuluttajavalitukset Espanjassa

  • 09/07/2015

Matkustelu, sopimukset yhtiöiden ja pankkien kanssa tai kaupankäynti ei aina suju toivotulla tavalla. Tyytymätön kuluttaja on Espanjassa perinteisesti voinut yrittää tehdä valituksen kuluttajaviranomaisen kanssa tai juristin avustuksella. Nyt on vaihtoehtona myös nettijuristi, joka veloittaa palvelusta ainoastaan jos he voittavat jutun ja asiakas saa korvauksen.

Kuluttajaviranomainen

Kuluttajaviranomainen toimii Espanjassa joka kunnassa, mutta se ei ole käytännöllinen tapa kaikille. Jotta voit tehdä valituksen sitä kautta, sinun tulee olla kirjoilla kyseisessä kunnassa (empadronamiento). Turistin pitää tehdä valitus oman maan kotikuntansa kuluttajaviranomaiselle. Miten tämä sitten toimii esim Suomen kautta, kun kaikki kuitit ja sopimukset ovat espanjaksi, jää jokaisen itse koettavaksi.

Korvauksen saantikin on ilmeisesti heikkoa, sillä Fuengirolan kaupungin kuluttajaviranomainen kertoi toimittajalle, että esimerkiksi puhelinyhtiön ei ole pakko korvausta maksaa. He voivat myös olla maksamatta. Kuluttajaviranomainen voi vain yrittää saada korvausta. Onko tämä lainmukaista vai ei ja mahtoiko kommentti olla ainoastaan kyseisen henkilön oma mielipide, siihen ei Espanja.Com ota kantaa. Soittokierros eri kaupunkien kuluttajaviranomaisille kun antoi erilaisia vastuksia.

Asianajaja

Tavallinen reitti juristin palkkaamiseksi valituksen tekoon on hidasta ja kallista. Prosessi voi viedä Espanjassa vuosia. Tänä aikana on valitukseen kohdistunut yritys jo voinut kadota maisemista ajat sitten. Asiaa kannattaa harkita, jos summa on merkittävä.

Nettijuristi

Nyt on vaihtoehtona nettijuristi www.reclamador.es. Sivu on sekä espanjaksi että englanniksi. Sen kautta voit tehdä valituksen mm. lentoyhtiöistä (lentojen viivästykset ja peruutukset), pankeista, puhelinyhtiöistä jne. Juristit hoitavat valitusprosessin ja maksat ainoastaan, jos he saavat sinulle korvauksen. Normaalisti palkkio on 25% saadusta korvauksesta.

Maksun palauttaminen pankkitilille

Pienenä käytännön vinkkinä miten toimia virheellisten tilimaksujen kanssa. Esimerkiksi jos puhelinyhtiö tai vakuutusyhtiö jatkaa suoraveloituksen ottamista tililtäsi vaikka sopimuksesi on päättynyt, niin voit itse palauttaa rahat tilillesi. Yritykselle kannattaa ilmoittaa tapahtuneesta, mutta ei siis tarvitse odottaa, että he palauttavat rahat. Voit tehdä sen joko pankissa tai itse nettipankissa. Normaalisti voit tehdä sen kuukauden sisällä tapahtuneesta. Rahat siirtyvät saman tien takaisin.

Kuva: reclamador.es

Close