Vertaa asuntoja

”Kuninkaan polulle” 100.000 lippua myynnissä

”Kuninkaan polulle” 100.000 lippua myynnissä

  • 19/04/2018

El Caminito del Reyn eli ”Kuninkaan polun” vaellusreitille tuli huhtikuun puolivälissä myyntiin 100.000 uutta pääsylippua kesälle 2018.


”Kuten aiempinakin kesinä, ennusteet ovat erittäin hyvät ja odotamme ripustavamme ’loppuunmyyty’-kyltin sisäänkäynnille lähes joka päivä”, intoilee Caminito del Reyn toimitusjohtaja Francisco Campano.

Myyntiin tulleet liput koskevat vierailuja reitillä kesä-lokakuussa. Lippujen varaamisesta vastaava yritys odottaa kysynnän olevan suuri tulevalla kesäsesongilla. Johtaja muistuttaa, että hyvissä ajoin varaamalla kuka tahansa pääsee tutustumaan maailmankuuluun vaellusreittiin. Pääsylippujen saaminen ei ole mikään mahdoton tehtävä.

Reitin odotetuimpia osuuksia on korkeuksissa roikkuva riippusilta.
Reitin odotetuimpia osuuksia on korkeuksissa roikkuva riippusilta.

Normaali pääsylippu kustantaa 10,00 euroa ja oppaan kera hinta nousee 18,00 euroon. Opastettu reitti on kiinnostava vaihtoehto, sillä ryhmänjohtaja kertoo paikan historian lisäksi useita kiinnostavia anekdootteja matkan varrella. Bussi reitin päästä alkupisteeseen maksaa 1,55 euroa hengeltä. Liput voi hankkia suoraan verkkosivuilta, ja niitä on saatavilla myös useiden eri matkatoimistojen kautta.

Tunnettuus on kasvanut räjähdymäisesti maailmalla

Maailman vaarallisimpiin aiemmin lukeutunut reitti on nykyään täysin turvallinen. Caminito del Reyn kunnostustyöt aloitettiin helmikuussa 2014 ja portit avattiin yleisölle maaliskuussa 2015. Kunnostuksen jälkeen jo yli miljoona henkeä on tutustunut turistien suureen suosioon nousseeseen kohteeseen.

Caminito del Rey on herättänyt suurta kiinnostusta oman maan rajojen ulkopuolella, ja vuonna 2017 noin 65 % vierailijoista oli ulkomaalaisia. Joukosta löytyi viiden eri maanosan ja 84 eri kansalaisuuden edustajia. Suurilukuisin ulkomaalaisryhmä olivat hollantilaiset. Heitä seurasivat tilastoissa järjestyksessä britit, ranskalaiset, saksalaiset ja belgialaiset.

El Caminito del Rey - Kuninkaan polku
Polku kulkee kallionseinämää pitkin solan läpi.

Noin metrin levyinen polku kulkee Gaitanesin solan seinustalla ja on pituudeltaan kolme kilometriä. Reitin odotetuimpiin osuuksiin lukeutuu 105 metrin korkeudella roikkuva riippusilta. Maisemat ovat matkan varrella huikeat.

Nähtävää useaksi päivää

Málaga aluehallinnon mukaan Caminiton taloudellinen vaikutus nousee alueella 100 miljoonaan euroaan, ja tavoitteena on lisätä paikkakunnilla vietettyjen öiden määrää entisestään Ardalesissa, Álorassa sekä Campillosissa.

”Tällä hetkellä vierailijoista jää alueelle yöpymään 20 prosenttia”, kommentoi aluehallinnon johtaja Elías Bendodo Sur-lehden haastattelussa. ”Alueella riittää nähtävää 3-4 päivän oleskeluun, ja sitä on korostettava.”

Seudulta löytyviä merkittäviä nähtävyyksiä ovat muun muassa Bobastron vanhat kirkon rauniot, Ardalesin linna, Castillo de la Peña, sekä esihistoriallinen Ardalesin luola. Tutustu alueen maisemiin Purple Peak Adventuresin videon myötä.

Lue lisää Kuninkaantiestä artikkelistamme Caminito del Rey – Aurinkorannikon suosikkivaellus

Täältä löydät muitakin retkivinkkejä Aurinkorannikolle: Retkivinkit Málagan seudulla

Lähde: Sur-lehden uutinen 16.4.2018

Kuvat: Liliana Márquez

Close