Vertaa asuntoja

Kyltit uusiksi Espanjassa korruptiosyytteiden vuoksi

Kyltit uusiksi Espanjassa korruptiosyytteiden vuoksi

  • 06/07/2016

Espanjassa rytisee, sillä korruptiosyytteet yleistyvät monella saralla. Syytettyjen henkilöiden mukaan nimettyjä katuja ja rakennuksia nimetään nyt uudestaan.

Espanjassa on ollut tapana antaa kunnianaosoituksena tärkeille henkilöille nimikkokatu tai -rakennus. Nyt kun korruptio- ja muut syytteet yleistyvät ovat kaupunginisät helisemässä. Kunnilla on vaikeat ajat edessä keksiä uudet nimet kaduille, muistomerkeille ja rakennuksille. Mistä löytyvät ne, joiden nimet pysyvät puhtoisina myös tulevaisuudessa?

Costa del Solilla Torremolinos vaihtoi pitkän kaupunkia kiertävän kadun nimen. Entinen Calle Rafael Gomez Sanchez on nyt Avenida de la Libertad. Palacio de Congreson edessä olevan ison liikenneympyrän keskikoristeena oleva korkea tolppa halutaan myös saattaa visuaalisesti uuteen uskoon. Se muistuttaa liikaa edellisen kaupunginjohtajan ajoista.

Ongelman edessä on myös Torrevieja Costa Blancalla. Se haluaa muuttaa 23 julkisen rakennuksen nimeä. Nimikyltit on jo poistettu mm. La Matan kaupungintalon seinästä, kaupungikirjastosta, musiikkitalo Palacio de la Músicasta ja kultturikeskus Virgen del Carmenista. Urheilukeskus Palacio de los Deportesin nimen lopusta olivat ulkoseinästä jo Infanta Cristinan nimen kirjaimet hävinneet. Sisäaulan kyltissä ne vielä ovat sekä mm. maps.googlen kartassa. Vaikea historiaa on poistaa kokonaan.

Close