Vertaa asuntoja

Lions Quest -koulutus Aurinkorannikolla

Lions Quest -koulutus Aurinkorannikolla

  • 01/10/2016

Aurinkorannikon suomalaisen koulun henkilökunta opetteli Lions Quest – koulutuksessa toiminnallisia ja kokemuksellisia työtapoja oppilasryhmien ryhmäyttämistä helpottamaan. Koulutuksen rahoitti Aurinkorannikon Leijonat.

Lions Quest – koulutus on suunnattu opettajille ja kasvattajille. Koulutuksessa osallistujia valmennetaan ja rohkaistaan käyttämään toiminnallisia ja kokemuksellisia työtapoja, joilla vahvistetaan lasten ja nuorten itseluottamusta, tunne-, vuorovaikutus- ja päätöksentekotaitoja, hyvinvointiosaamista ja samalla edistetään oppimista.

Koulutuksesta on apua erityisesti ryhmien muodostamisessa. Malli on löydetty myös valmennustyön tueksi ja esimerkiksi Suomessa urheiluseurat hyödyntävät LQ-elämisentaitoja -ohjelman antia.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori Maarit Paaso kertoo koulutuksen tuovan esimerkiksi käytännön apuvälineitä jatkuvasti muuttuvien opetusryhmien kanssa työskenteleville opettajille ja ohjaajille.
-Koulussamme jokainen opetusryhmä muuttuu lukuvuosittain ja lukukausittain, lukiossa jopa jaksottain, ja ryhmäytymiseen liittyvät asiat ovat meillä tärkeitä läpi lukuvuoden, Paaso kiteyttää.

Koulutus ja sen myötä saatu materiaali tuovat apuvälineitä koulun henkilökunnalle.
Pääkouluttaja Ulla Sirviö-Hyttinen kiertää LQ-elämisentaitoja -ohjelman myötä Suomessa ja myös ulkomailla. Aurinkorannikon koulutuksen jälkeen ovat vuorossa Viro ja Qatar.

Koulutustilaisuus avattiin 30.9. paikalle saapuneiden Aurinkorannikon Leijonien presidentti Pekka Salomaan sekä koulutushankkeen presidenttikaudellaan liikkeelle laittaneen Tarmo Mattilan toimesta. -Teimme päätöksen Lions Quest -koulutuksen lahjoittamisesta Aurinkorannikon suomalaiselle koululle jo joulukuussa 2014, Mattila muistelee.

Leijonien into nuorten hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja parantamiseen ei jää sanahelinäksi vaan toimeen tartutaan konkreettisin keinoin. -Panostus koulutukseen on ollut idean lisäksi myös rahallinen. Hanketta varten on kerätty yli 7000 euroa, Salomaa kertoo.

Leijonien toimintamallina on hyväntekeväisyys ja molemmat miehet tekevätkin päivittäin työtä hyväntekeväisyyshankkeiden eteen. Eläkkeellä ollessa aikaa ja innostusta riittää, ja palaute onnistuneista avustuskohteista palkitsee.
Maarit Paaso kiittelikin Leijonien panostusta koulun oppilaiden hyvinvointiin ja opasti kurssilaisia heittäytymään nyt itse opetettaviksi ja nauttimaan koulutuksen annista. Koulutuksen arvon mittaaminen ja tulosten seuraaminen onnistuu vuoden aikana opettajien ja ohjaajien antaman palautteen myötä.

Lue tästä lisää Aurinkorannikon Leijonien toiminnasta
Tutustu tästä Lions Quest koulutuksen sisältöön

 

Close