Vertaa asuntoja

  • 12/05/2015

Lisää ostoskeskuksia Andalusiaan ja Baleaareille

Seuraavien viiden vuoden aikana Espanjan kauppakeskustarjonta kasvaa 5%:lla arvioi kiinteistöalan konsulttiyritys Cushman&Wakefield. Suurimman kasvun alueilla Andalusiassa ja Baleaareilla on rakenteilla viisi uutta keskusta.

Nämä viisi uutta vapaa-ajan keskusta lisäävät kauppakeskuksien ja vapaa-ajankeskusten neliötarjontaa 230 000 m². Seuraavien 3-4 vuoden aikana kauppakeskusneliöitä saadaan tarjolle 200 000 m² lisää,sillä suunnitelmissa onkin kuuden uuden keskuksen rakentaminen.
Nyt rakenteilla olevista uusista kauppakeskuksista suurin, Parque Nevada, tulee Granadaan. Se on kooltaan 85 000 m².
Espanja on koko perheen viihde- ja ostoskeskusten kärkimaita Euroopassa. Ostoskeskusneliöiden määrän kasvu nostaa Espanjan Euroopassa sijalle kuusi ja taakse jäävät Puola ja Turkki.
Rakennus- ja kiinteistöalan kehitys kulkee yhdessä kauppakeskushankkeiden kanssa. Suuret kauppakeskukset ovat kiinnostaneet sijoittajia. Vuonna 2014 myytiin 24 vapaa-ajankeskusta yhteensä noin 2000 miljoonalla eurolla. Sama suuntaus on jatkunut ja tänä vuonna on myyty neljä kauppakeskusta joiden yhteishinta nousee yli 500 miljoonan euron.

Tiedot: idealista.com