Vertaa asuntoja

Lokakuussa muistettavia päiviä

Lokakuussa muistettavia päiviä

  • 05/10/2016

Kansainvälisten teemapäivien lisäksi lokakuu on todellinen toimintakuukausi ainakin Espanjan Aurinkorannikolla, sillä lokakuussa vietetään mm. Fuengirolan ferioita, suunnataan Fugefest-musiikkitapahtumaan ja Espanja.com Asuntomessuille!

Lokakuun teemapäivät kuten Maailman mielenterveyspäivä (10.10.), Maailman ruokapäivä (16.10.), YK:n päivä (24.10.) liikuttavat ihmisiä samojen asioiden puolesta eri puolilla maailman.

Esimerkiksi ruokapäivän aikana aihetta lähestytään sekä yksilötasolla omien ruokatottumusten kautta että suuremmassa mittakaavassa. Yli 800 miljoonaa ihmistä elää nälkäisenä ympäri maailmaa, samalla kun kaikesta tuottamastamme ruuastamme katoaa hävikin myötä taivaan tuuliin noin kolmannes. Samalla kun miljardit kärsivät ravintoaineiden puutteista, elää maailmalla 1,4 miljardia ihmistä ylipainon kanssa.

Alla oleva listaus on ote YK:n tapahtumakalenterista

1. lokakuuta: Kansainvälinen ikäihmisten päivä
4. lokakuuta (lokakuun ensimmäinen maanantai): Maailman elinympäristöjen päivä
2. lokakuuta: Kansainvälinen väkivallattomuuden päivä
5. lokakuuta: Kansainvälinen opettajien päivä (UNESCO)
9. lokakuuta: Maailman Postiliiton päivä
9. lokakuuta (lokakuun toinen torstai): Maailman näkökyvyn päivä (WHO)
10. lokakuuta: Maailman mielenterveyspäivä (WHO)
11. lokakuuta: Kansainvälinen tyttöjen päivä
13. lokakuuta: Kansainvälinen luonnononnettomuuksien torjunnan päivä
15. lokakuuta: Kansainvälinen maaseudun naisten päivä
16. lokakuuta: Maailman ruokapäivä (FAO)
17. lokakuuta: Kansainvälinen päivä köyhyyden poistamiseksi
20. lokakuuta: Kansainvälinen tilastopäivä (UNSTATS)
24. lokakuuta: YK:n päivä
24. lokakuuta: Kansainvälinen kehitystiedotuksen päivä
27. lokakuuta: Maailman audiovisuaalisen perinnön päivä (UNESCO)

Aurinkorannikon tapahtumia lokakuussa

Katso tästä Fuengirola Ferioiden ohjelma (rullaa pdf tiedostoa alaspäin niin löydät virallisen ohjelman)
Feriajuhla avataan torstaina 6.10. ja juhlat jatkuvat 12.10. asti. Juhlapaikkana on feria-alue, mutta myös kaupungin keskusta on koristeltu juhlaa varten. Vinkki: maanantaina 10.10. vietetään lasten päivää eli lapset pääsevät feria-alueen huvipuistolaitetteisiin puoleen hintaan.

Suomalainen musiikkifestivaali Fugefest tuo eturivin artistit Espanjan Aurinkorannikolle. Kaksipäiväisessä tapahtumassa esiintyvät mm. Jari Sillanpää, Katri Helena, Juha Tapio, Eppu Normaali, Danny, Virve Rosti ja Laura Voutilainen. Tapahtuma järjestetään 21-22.10 ja paikkana on Palacio de la Paz Fuengirolassa

Espanjan Asuntomessut on tarkoitettu kaikille Espanjassa asunnon ostosta, myynnistä, vuokraamisesta, rakentamisesta, remontoinnista ja sisustamisesta kiinnostuneille suomalaisille.Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 23.10.2016 klo 11-19 Hotel Las Palmeraksessa, Fuengirolan huvivenesatamaa vastapäätä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Jos et pääse messuille, niin käy silti rekisteröitymässä ja saat messujen jälkeen sähköpostilla koosteen messuannista. Kaikkien rekisteröityneiden kesken arvotaan myös viikon majoituspaketti Fuengirolan PYR hotellissa.

Close