Vertaa asuntoja

Loma-asuntojen tarjonta ylittää hotellitarjonnan Costa del Solilla

Loma-asuntojen tarjonta ylittää hotellitarjonnan Costa del Solilla

  • 27/10/2017

Hotellit ovat olleet vuosikymmenien ajan turistien ykkösvalinta lomamajoitusta valittaessa. Viimeisten puolentoista vuoden aikana loma-asuntojen määrä on kasvanut huimasti. Costa del Solin turismirekisterin (Registro de Turismo) tietojen mukaan loma-asuntojen tarjoamien vuodepaikkojen määrä ylittää jo hotellipaikkojen määrän.

Turismirekisteriin on Malagan alueella kirjattu 80 872 loma-asunto vuodepaikkaa, kun taas hotellien vuodepaikkoja on 79 577. Hotellilistauksessa ovat mukana 1-5 tähden hotellit.

Costa del Solille on rekisteröity jo 15 402 loma-asuntoa. Määrä on noin puolet koko Andalusian alueelle rekisteröidyistä loma-asunnoista (31 000).  Todellinen lukumäärä loma-asunnoille on vielä suurempi, sillä kaikkia loma-asuntoja ei ole virallisesti rekisteröity. Costa del Solin turismitoimen johtaja Arturo Bernal arvioi Diariosur-lehden artikkelissa, että noin 40 000 – 50 000 loma-asuntojen vuodepaikkaa on edelleen rekisteröimättä.

Loma-asuntojen suuri kysyntä heijastuu myös paikalliseen vuokratasoon. Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula on jo todennut, että suuri loma-asuntojen ja ulkomaalaisten määrä on nostanut Fuengirolan vuokrat niin korkeiksi, että tavallisella espanjalaisella ei ole niihin varaa. Myös Málagan kaupungista ja Barcelonasta on vaikea löytää vuokra-asuntoa. Barcelonan kaupunginjohtaja aikookin rajoittaa ja säännellä loma-asuntojen vuokrausta ja määrää. Siellä myös sakotetaan, jos pitää asuntoa tyhjänä.

Tiedot:diariosur 

Close