Vertaa asuntoja

Lomakuukausi näkyy liikenteessä

Lomakuukausi näkyy liikenteessä

  • 04/08/2016

Elokuu on espanjalaisten lomakuukausi ja kuukauden aikana tehdään noin 43 miljoonaa siirtymää kaupungeista rannikkokohteisiin. Tämä näkyy ruuhkina liikenteessä, tuskaisena parkkipaikkojen etsimisenä ja hermostuneina kuljettajina.

Elokuun ensimmäinen viikonloppu on perinteisesti ruuhkaisin ajankohta liikenteessä. Tänä vuonna elokuun ensimmäinen päivä osui maanantaille ja lomaliikenne jakaantui useammalle päivälle. Siltikin ruuhkia syntyi sillä muutaman päivän aikana tehtiin 6,5 miljoonaa siirtymää. Liikenteen uhreiltakaan ei vältytty ja elokuun lomakuukauden ensimmäisinä päivinä liikenteessä kuoli 18 henkilöä.

Liikenneturvakeskus (Direccion General de Trafico) kampanjoi liikenneturvallisuuden puolesta ja elokuun aikana on maltti liikenteessä valttia jopa enemmän kuin normaalisti. Yksi ohjeista on myös välttää turhia siirtymiä erityisesti kaupunkien keskustoissa ja mahdollisuuksien mukaan käyttää kaupunkien ohitusteitä. Erityisesti raskaaalle liikenteelle annetaan suosituksia ajopäivistä ja kellonajoista.

Perusturvallisuusohjeita muistutetaan mieliin kampanjoimalla. Eli rattiin noustaan levänneenä, pidetään taukoja ajon aikana, turvavyötä käytetään, pidetään turvavälit ja ajetaan oikean puoleisella kaistalla.
Valvontaa on tehostettu koko Espanjassa ja liikennettä seuraa esimerkiksi 12 helikopteria ja elokuun aikana teillä liikkuu 10 000 Guardia Civilin liikennepoliisia.

Elokuussa järjestetään myös valvontakampanjoita ja esimerkiksi elokuun viimeisellä viikolla (22.-28.8.) valvotaan liikennenopeuksia. Kuljettajien päihdetestejä tehdään erityisesti viikonloppujen aikana ja elokuun 15. päivän tienoilla on useissa kaupungeissa juhlaviikonloppu ja tämä huomioidaan kiristettynä valvontana.

Jos elokuussa suuntaa pidemmälle matkalle, kannattaa reittivalintaa ennakoida ja hyödyntää Liikenneturvakeskuksen palveluita joissa kerrotaan esimerkiksi tietöistä, liikennettä hidastavista onnettomuuksista ja nopeusvalvonnasta.
Lataa aplikaatio tästä linkistä.

Tiedot: dgt.es, 20minutos.es

Close