Vertaa asuntoja

Melusta eniten valituksia taloyhtiöissä

Melusta eniten valituksia taloyhtiöissä

  • 18/05/2017

Meluisat naapurit, asuntojen huono eristys ja esimerkiksi hissien aiheuttama meteli ovat suurimmat syyt taloyhtiöiden saamiin valituksiin melusta.

Maailman terveysjärjestö (WHO) on listannut maailman meluisimmat maat. Kärkisijalla on Japani ja toisella sijalla Espanja. Espanja onkin Euroopan meluisin maa, jossa asuinalueiden ja katujen metelistä suurimman osan saavat aikaan autot, työpajat, kahvilat tai rakennustyömaat. Erään tutkimuksen mukaan Málagassa on Euroopan meluisimmat baarit.

Katujen melusaasteen lisäksi ääntä riittää asunnoissakin. Taloyhtiöt saavat valituksia ennen kaikkea äänekkäistä naapureista, mutta myös talon huonosta erityksestä johtuvista meluhaitoista kuten hisseistä. Espanjassa on määritelty selkeästi melulle desibelirajat sekä ajat. Päiväaikana klo 7-23 on desibeliraja hieman korkeampi kuin yöaikaan klo 23-7.

Jos melu häiritsee, tulee ottaa yhteys kunnan ympäristötoimeen. He kantavat vastuun alueensa melun valvonnasta.

Jos tilanne on akuutti ja melu voimakasta, esimerkiksi naapurilla on äänekkäät juhlat, on ohjeistus ensin ottaa itse yhteys ja pyytää hiljentämään ääntä. Jollei melu lopu otetaan yhteys poliisiin, joka saapuu paikan päälle ja arvioi onko melu liian voimasta.

Tiedot: El Mundo, Consumer

Close