Vertaa asuntoja

Modernia Kalevalaa suomalaisvoimin Fuengirolasta

Modernia Kalevalaa suomalaisvoimin Fuengirolasta

  • 01/09/2016

Max and the Ducks julkaisi eilen uusimman laulunsa Blacksmith Mould eli Song of Imarinen. Laulu kertoo pätkän Kalevalaista tarinaa, jonka sanoma on pätevä vielä tänä päivänäkin.

Ilmarinen takoo itselleen morsiamen kullasta ja hopeasta, mutta tuoko mammona sitä oikeaa onnellisuutta? Tätä pohtii Marcos Kuusjärvi sanoittamassaan kappaleessa. Minua kiinnostaa suomalainen perinne sekä elämän pohtiminen, kertoo Marcos, trion pääasiallinen sanoittaja. Sanoituksilla on meidän lauluissa aina tärkeä osuus, sillä ne kumpuavat kokemuksista ja pohdinnoista. Sävel syntyy yleensä yhteistyönä Max and the Ducksien kahden muun jäsenen Veli Erosen ja solisti Niina-Maria Kemppaisen kanssa.

Niina-Marian vahva tulkinta tuo lauluun aivan erikoisen energian ja Marcos ja Veli ovatkin todella ylpeitä Niina-Marian upeasta paneutumisesta tulkintaan.

Marcos ja Veli asuvat Fuengirolassa ja Niina-Maria Suomessa, mutta yhteistyö toimii sujuvasti. Soittajat ovat löytyneet Aurinkorannikolta.Tapio Leppä, Heikki Viinamäki ja Erkki Kaikkonen ovat rannikolla tuttuja muusikkoja, jotka tekevät yhteistyötä mm. Seitan kanssa.

CD:n kansikuvan on maalannut vihtiläinen 13 -vuotias Ellinoora Saario. Hänen vanhempansa ovat tuttujamme ja he olivat käymässä rannikolla, kertoo Veli. He näyttivät netistä lahjakkaan tyttärensä maalauksia ja tämä “Repressed” työ kolahti heti. Se sopii täydellisesti kuvaamaan laulua. Ellinooran mielestään on upeaa, että taulu päätyi CD:n kanteen ja hän toivoo, että muutkin pitävät sekä kuvasta että musiikista. Nuori lahjakas taiteilija luo monella tavalla ja hän toivookin, taiteen eri muodot ovat tärkeässä roolissa hänen elämässään myös pitkälle tulevaisuuteen.

Tuotamme kaikki laulumme itse oman levy-yhtiön kautta. Näin voimme julkaista juuri sellaista musiikkia kun koemme tärkeäksi, eikä levy-yhtiö voi sanella miltä näytämme tai kuulostamme. Meidän fanit pitävätkin juuri persoonallisesta tyylistämme, toteaa Marcos (kuvassa vas). Nykyään musiikkia levitetään kaikkialle netin välityksellä ja meitäkin kuunnellaan runsaasti erityisesti englanninkielisissä maissa kuten USA, Kanada, Englanti ja Australia.

Olemme Euroviisufaneja itse ja muutaman vuonna olimmekin mukana Sveitsin karsinnoissa, mutta valitettavasti he muuttivat tänä vuonna sääntöjä. Osallistumme nyt Suomen Euroviisukarsintaan. Olisiko aika saada esiintyjiksi todelliset kansainväliset toimijat?

Close