Vertaa asuntoja

Puerto Banus myyntiin?

Puerto Banus myyntiin?

  • 05/08/2015

Monikansallinen sijoitusrahasto neuvottelee Puerto Banus sataman ostosta.

Tarjoushinnan arvioidaan olevan yli 200 miljoonaa euroa ja siihen on linkitetty myös mahdolliset sataman laajennushankkeet. Neuvotteluja tehdään salaisesti, mutta tiedossa on, että niitä käydään. Ryhmä, joka muodostuu kiinalaisesta sijoitusrahastosta, Credit Suisse holding yhtiöstä sekä espanjalaisesta rakennusyrityksestä Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), on tehnyt tarjouksen Puerto Banuksen lisenssistä, joka on ollut yksityisen yrityksen omistuksessa sataman valmistumisesta lähtien.

Tarjous on tehty ja sopimus voidaan solmia jo ennen vuoden vaihdetta. Tarjouksesta on tiedotettu Marbellan kaupunkia sekä Andalusian satamista vastaavaa toimijaa Agencia Pública de Puertos de Andalucía (APPA).

SUR -lehden saamien tietojen mukaan ryhmän tekemä tarjous Puerto Banus sataman ostosta pitää sisällään myös uuden sataman itäisen alueen rakennushankkeen sekä ostosalueen laajentamisen.

Tarjouksessa on kaksi ydinkysymystä; sataman laajennushanke ja lisenssiaika. Tällä hetkellä Puerto Banuksen satamalisenssin haltija on yritys Puerto Banus SA. Lisenssi on ollut samalla yrityksellä vuodesta 1968 ja lisenssi on voimassa 3.3.2068 asti.

Uuden rannikkolain (Ley Litoral) myötä satamanhallinta-aikaa voidaan myös jatkaa mutta tämä riippuu Espanjan keskushallinnon tulkinnasta.

Puerto Banus on yksi Välimeren tunnetuimmista ja tärkeimmistä satamista. Se on myös yksi kalleimmista ja listataan samaan hintaluokkaan satamien Marina Grande (Capri), Porto Cervo (Sardinia) ja Marina di Portofino (Amalfi Coast), Italian satamat ja Ibizan Magna satama.

Puerto Banusissa on 870 laituripaikkaa ja satamassa on tilaa jopa 50 metrin mittaisille aluksille. Satama onkin kotisatama monille luksusjahdeille. Esimerkiksi Saudi Arabian kuningas pitää luksusalustaan Puerto Banusissa.

Satamalisenssin haltija saa maksun myös alueen toimivilta ravintoloilta ja liikkeiltä. Puerto Banusissa vieraile vuosittain arviolta 5 miljoonaa ihmistä.

Tiedot: news.spainhouses.net