Vertaa asuntoja

Suomalaisia tarinoita espanjan kielen oppikirjassa

Suomalaisia tarinoita espanjan kielen oppikirjassa

  • 22/10/2017

Fuengirolassa asuva espanjan kielen opettaja Jorge Ipiña Rasero julkaisi uuden espanjan oppikirjan ”En Camino”. Kirjassa olevat tehtävät on opettajan itse kehittämiä ja monet niistä on testattu suomalaisten oppilaiden kanssa.

Jorge Ipiña Rasero eli tuttavallisemmin Gorka on monelle suomalaiselle kieltenopiskelijalle tärkeä linkki matkalla paikalliseen kieleen ja kulttuuriin. Kahdenkymmenen vuoden ajan espanjaa ulkomaalaisille opettanut Gorka tuntee kielenopiskelun kompastuskivet ja on oman materiaalin avulla löytänyt toimivia harjoituksia ja malleja opettaa kielioppia niin että sanat ja lauseet saadaan käytäntöön. Tavoite on saada myös oppilaat käyttämään espanjan kieltä käytännössä.Moni suomalainen onkin opiskellut jo kotimaassa espanjaa, mutta kynnys puhumiseen on korkea. Yksityistuntien tai pienryhmäopiskelun jälkeen opit on saatu käytäntöön. -Suomalaiset ovat ahkeria opiskelijoita, joilla on erittäin hyvät valmiudet hyvään kielitaitoon, Gorka kiittelee suomalaisopiskelijoitaan.

Suomalaisia tarinoita

En Camino –espanjan kielen oppikirjassa on mukana tarinoita, joiden taustalta löytyy suomalaisiakin kertojia.  -Oppilaiden kanssa tehdyt aikamuotoharjoitukset jäävät paremmin mieleen, kun aiheena on esimerkiksi tarina siitä, kuinka on tavannut itselle tärkeän henkilön, opettaja kertoo. -Olen myös koonnut kirjaan turismi-osion, jonka olen testannut opettaessani matkaoppaaksi opiskelevia suomalaisia.  Gorkalla on paljon suomalaisia oppilaita, joista osasta on tullut myös ystäviä. Baskimaalta kotoisin oleva opettaja on myös vieraillut Suomessa ja oppinut lisää suomalaisuudesta majoittuessaan siellä ystävien luona. Oppikirja on julkaistu Amazon nettikaupassa, josta sen voi hankkia vaikka itseopiskelua varten.

Kuva: Gorka on myös innokas pöytätenniksen harrastaja. Yksi Gorkan pelikavereista on taustalla näkyvä suomalainen Jukka Erkko, joka pelaa myös kansainvälisella tasolla.

Close