Vertaa asuntoja

Taidetta esillä Suomalaisella lukiolla

Taidetta esillä Suomalaisella lukiolla

  • 30/09/2015

Suomalaisella lukiolla on nyt ihailtavana suomalaisen taiteilija Kaarina Straudinger-Loppukaarteen maalauksia. Koulu tulee käyttämään hyväkseen ainutlaatuisen tilaisuuden tutustuttaa oppilaat taiteeseen.

Kaarina Straudinger-Loppukaarre (1911-2013) on tunnettu ITE-taiteilija jonka tunnetuimmat työt ovat maalaukset Olevaisista. Taiteilija maalasi sekatekniikkaa käyttäen kuvia Olevaisista, olennoista jotka hänen omien sanojensa mukaan kasvoivat hänen silmistään maalausalustalle.

Maanantaina 28.9 taidenäyttelyn avajaisissa puheen pitivät suomalaisen koulun rehtori Maarit Paaso sekä taiteilijan vävy Erkki Vepsäläinen. Koulun oppilaat esittelivät musikaalisia lahjojaan soittamalla kitarasoolon.

Erkki Vepsäläinen oli ottanut yhteyttä kouluun ja esitti mahdollisuutta järjestää taidenäyttely Straudinger-Loppukaarteen töistä. ”Koulullamme on aiemminkin nähty kyseisen taiteilijan töitä. Hän on ollut aikanaan myös vierailemassa koululla, ja sai silloin jokaisen lapsen huomion tarinoillaan. Lasten innostus oli silloin suurta ja sen vuoksi nyt on ilo järjestää tämä näyttely”, rehtori Paaso selventää näyttelyn taustoja.

Kaikki oppilaat tulevat tutustumaan taideteoksiin ja kuvataiteen opetuksessa tullaan syventymään Straudinger-Loppukaarteen Olevaisiin tekemällä omia Olevaisia. Näin taide tuodaan oppilaiden luokse ja lapset saavat kokea taidenäyttelyn kouluympäristössä.

Close