Vertaa asuntoja

Turkulaiset yrittäjät tutustumassa Aurinkorannikkoon

Turkulaiset yrittäjät tutustumassa Aurinkorannikkoon

  • 04/05/2016

Aurinkorannikon Yrittäjien järjestämän toisen yrittäjämatkan osaanottajat ovat paraikaa tutustumassa Aurinkorannikkoon ja sen yrityksiin. Täkäläisten yrittäjien toiminta on saanut myös tunnustusta Suomesta.

Yleensä ensin tänne tullaan lomalle, sitten viettämään pidempi jakso talvella ja sen jälkeen jo ostetaan asunto. Elämä täällä alkaa vetämään puoleensa, kertoo Aurinkorannikon Yrittäjien puheenjohtaja Kari Tiihonen oman kokemuksen äänellä.

Toiset siirtävät osan tai koko yritystoiminnan Espanjaan tai tekevät täältä käsin töitä Suomessa olevaan yritykseen. Viime syksynä käyneestä ensimmäisestä ryhmästä jo viisi toimii tällä hetkellä rannikolla, kertoo Kari.

Uusia ryhmiä on tulossa ensi syksynä näillä näkymin neljä. Kiinnostus on Suomessa kovaa ja ryhmämatkojen tuotteistus on käynnissä. Tällä erää paikalla on 25 kiinnostunutta, joista suurin osa on Turusta.  Mukana on laaja joukko toimialoja, mm. turvapalveluita, lasitöitä, kalakauppaa, kiinteistönvälitystä ja kodinhoitoa.

 

Tommi Rusi

Joukon vanhin yritys on T.Rusi, joka on perustettu vuonna 1810. Yritys alkoi rakennusmateriaalien laivakuljetuksilla Karjalankannaksella. Laivat ovat nyt vaihtuneet kumipyöriin ja nykyinen toimitusjohtaja Tommi Rusi tuli etelään katselemaan uusia maisemia. Katsotaan mitä matka tuo tullessaan, myhäilee Tommi.

 

Anni Toivalainen

Ryhmälle omia yrittäjäkokemuksiaan olivat valottamassa rannikolla jo toimivat yrittäjät. Yksi uusimmista, Anni Toivalainen, tuli etelään ensin opintovapaalle kolmeksi kuukaudeksi. Elämä maistui ja kuukausia kertyi kahdeksan lisää ja lopuksi hän aloitti tämän vuoden alussa oman yrityksen markkinoinnin ja myynnin parissa. Suurin osa asiakkaistani on Suomessa, mutta työt hoituvat hyvin täältä, iloitsee Anni.

 

Ismo Ivakko

Pidemmän kokemuksen Espanjassa yrittäjänä omaava Espanja.Com´in ja West Wind Rentals&Properties kiinteistövälityksen toimitusjohtaja Ismo Ivakko kertoi myös kokemuksiaan matkan varrelta. Vuosia Espanjassa on kertynyt jo vajaa 20 ja siihen on mahtunut kiinteistömarkkinoilla sekä ylä- että alamäkiä. Nyt on selvästi kiinnostus kasvanut ja se lisääntyy nopeaan tahtiin, totesi Ismo.

 

Kari Tiihonen

Suomen Yrittäjät ry on myöntänyt Kari Tiihoselle kunniakirjan Aurinkorannikon Yrittäjäjien perustamisesta. Se on ensimmäinen Suomen ulkopuolinen yrittäjien paikallisyhdistys.  Kunniakirjan toimittivat sen toinen myöntäjä Keski-Pohjanmaan Yrittäjät, jotka olivat juuri omalla tutustumisretkellään Fuengirolassa. Paikallinen yhdistys helpottaa uuteen maahan asettautumista ja onhan tässä luotettavuus tärkeä tekijä, summaa Kari. Meiltä voi aina kysyä neuvoa omalla kielellä.

Konkarit tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että suomalaisten parhaat puolet tulevat täällä auringossa esiin. Jopa turkulaisista voisi tulla täällä sosiaalisia, toteaa yksi matkan osaanottaja.

Close