Vertaa asuntoja

Valmismatkailu kasvussa -Espanja ykkösenä

Valmismatkailu kasvussa -Espanja ykkösenä

  • 22/01/2018

Matkanjärjestäjien valmismatkojen myynti on jälleen kasvussa. Ostoprosessi ja pakettien muoto on muuttunut vuosien saatossa. Espanja on suosituin kohde.

Vaikka omatoimimatkat ovat yleistyneet niin valmismatkapaketit pitävät pintansa. Niitä tarjoavat nykyään myös lentoyhtiöt ja erilaiset internetin hakusivustot. Kuluttajan on kätevä varata kerralla sekä lento että suositeltu majoitus ja näin voi saada myös säästöä matkanhinnassa.

Lentopohjaisia valmismatkoja myytiin vuonna 2017 Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) jäsenyrityksiltä kerättyjen tietojen mukaan runsas 780 000 matkaa. Kasvua oli edelliseen vuoteen 7.7%. Eurooppa on alueena kiehtovin, sinne suuntautui yli 80% matkoista. Tämä SMALin tutkimus muodostuu pääosin sarjatuotantoon perustuvista valmismatkoista. Tässä tilastossa eivät näy oikeassa suhteessa toteutuneet matkat suosittuihin eurooppalaisiin kaupunkikohteisiin.

Eurooppa

Suosituin maa Euroopassa oli aina vaan Espanja, jonne tehtiin valmismatkoista yli 42%. Seuraavana listalla on ikisuosikki Kreikka ja kolmantena nousija Kroatia. Portugali pitää neljättä sijaa.

Lähi-Itä

Vaikka Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan tilanne on rauhoittunut, niin tämä ei vielä näy matkatilastoissa. Näille alueille tehtyjen matkojen määrä lasku 25%. Turkki pitää pintansa vuodesta toiseen, sillä alueen kaikista matkoista se keräsi 64% matkailijoista. Kuitenkin verrattuna edelliseen vuoteen 2016 matkoja sinne tehtiin 38% vähemmän. Seuraavaksi kiinnostavin maa tällä alueella oli Arabiemiirikunnat, jonne matkusti noin 14 000 matkailijaa.

Kaukokohteet

Kaukokohteisiin tehtiin noin 96 000 valmismatkaa, joista puolet kohdistuivat Thaimaahan.

Risteilyt

Pitkät risteilyt kiinnostavat suomalaisia. Välimeri ja Karibia ovat varmoja kohteita.

Close