Vertaa asuntoja

  • 20/10/2017

Vedensäännöstely uhkaa Aurinkorannikolla

Vaikka odotettuja sateita saatiinkin Aurinkorannikolla tällä viikolla ja vielä ukkosmyrskyn kera, tarvitaan sateita vielä lisää. Vesivarastot ovat edelleen hälyttävän alhaalla ja odotettavissa on vedenkäytön rajoituksia.

Malagan provinssissa vesivarastojen kokonaistilanne lokakuussa on huolestuttava. Kuivuus on todellista ja lokakuun alusta alkavan hydrologinen vuosi (1.10.2017-30.9.2018) aloitetaan Guadalhorcessa varastojen ollessa alle 128 miljoonaan kuutiota, joka on määritelty kuivuuden hälytysarvoksi. Sama tilanne on La Viñuelan vesivarastojen kohdalla.

Viranomaiset odottavat sateita ja ovat ilmoittaneet, että jollei vesivarastojen määrä nouse marraskuussa yli kriittisen rajan, niin systeemissä siirrytään hälytystilaan. Hälytystila toisi mukaan rajoituksia vedenkäytölle. Maanviljelijät ovat huolissaan mahdollisista vesikatkoista, sillä talvellakin viljellään kastelua vaativia kasveja kuten avokadoa. Maanviljelijöillä on ollut koko kesän kastelurajoituksia ja kokonaismääränä maanviljelyyn käytetty vesimäärä jää alle kuntien tarvitseman vesimäärän. Alueen turismisektorille ei ole asetettu rajoituksia vedenkäytölle ja tämä on yksi teema, josta erityisesti maanviljelijät muistuttavat säännöstelystä puhuttaessa.

Sateita odotetaan, mutta samalla varaudutaan marraskuussa mahdollisesti tarvittaviin vedenkäytön rajoituksiin. Jokainen voi kantaa kortensa kekoon ja miettiä omaa vedenkäyttöään.

Tiedot: Diariosur