Vertaa asuntoja

Yhden miehen rakentama katedraali ihastuttaa

Yhden miehen rakentama katedraali ihastuttaa

  • 30/07/2016

Madridin kyljessä on yhden miehen yli 50 vuoden aikana yksin kierrätysmateriaaleista rakentama upea katedraali. Todennäköisesti yksi Espanjan julkisimmista laittomista rakennuksista julistaa Justo Gallegon harrasta uskoa Jumalaan.

Justo Gallego oli nuorena luostarissa, mutta karkotettiin sieltä koska sairasti tuberkuloosia. Hän palasi kotikyläänsä Mejorada del Campoon ja alkoi rakentamaan perimälleen tontille kunnianosoitusta Jumalalle. Rakennuksesta löytyvät oikeaoppisesti kaikki katedraalin alueet ja se on pyhitetty espanjalaisuuden pyhimykselle Virgen del Pilarille.

Rakennus tunnetaan Juston katedraalina (la cathedral de Justo) vaikka se ei virallisesti  katedraali olekaan. Rakennus sijaitsee Antonio Gaudin kadulla ja sillä on korkeutta 35m kellarista kupolin huipulle.

Katedraali on rakennettu kokonaan kierrätysaineista ja yritysten sekä yksityisten lahjoittamista materiaaleista. Hän teki mm. sementeillä täytetyistä Cola Cao kaakaojuomapulloista pilarit.

Rakennuksesta tuli kuuluisa v 2005 kun Aquarius- juoma käytti sitä mainoskuvauksiin ja siitä on ollut mm. valokuvanäyttely New Yorkin modernin taiteen museossa.

Justo Gallego sanoo olevansa rakentaja, mutta ei arkkitehti. Rakennuksella ei olekaan arkkitehdin piirustuksia eikä suunnitelmaa, ei siis myöskään rakennuslupaa. Kuitenkaan yksikään kaupunkia viimeisen 50 vuoden aikana johtanut kaupunginjohtaja ole uskaltanut kieltää sen rakentamista.

Syyskuussa 91 -vuotta täyttävä Justo Gallego miettii, että paljon on vielä tehtävää, sillä katedraali ei ole vielä valmis. Hän ei kuitenkaan ole itse aikonut päättää sen kohtaloa. Paras jättää se Jumalan hoidettavaksi, sanoo selkeästi uskonsa sisäistänyt rakentaja.

Tätä tiukan motivaation tulosta voivat käydä ihailemassa kaikki. Madridista sinne pääsee  myös bussilla, pysäkki on kylässä samalla kadulla.

Hienolla videolla mestari kertoo itse ajatuksiaan prosessista.

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Wikipedia, La Voz del Muro

Kuvat: Wikipedia, madridyssuscosas.com, Great Big Story, Commons Wikimedia
Video: Great Big Story

 

Close