Vertaa asuntoja

Yrittäjät käynnistivät syksyn

Yrittäjät käynnistivät syksyn

  • 29/09/2015

Aurinkorannikon Yrittäjät ry aloitti syksyn järjestämällä Fuengirolassa tapaamisen paikallisille yrittäjille. Tupa oli täynnä väkeä ja esiintymislavalle tunkua.

Ravintola Kukossa järjestetty yrittäjien verkostoitumistilaisuus saavutti suuren suosion. Ilta tarjosi jokaiselle paikallaolijalle mahdollisuuden esitellä omaa yritystään ja kertoa sen tarjoamista palveluista ja tuotteista. Juontaja Minna Mänty-Sorvari jakeli haluttuja puheenvuoroja tehokkaasti ja kaikki puhujat pitivät kuuliaisesti kiinni viiteen minuuttiin rajatusta puheajasta.

Puheiden lisäksi neuvokkaimmat yrittäjät havainnollistivat palveluitaan konkreettisesti. Studio MindBodyn Liisa Hanén nostatti kaikki osallistujat ylös ja ohjasi muutaman minuutin joogavenyttelytuokion. Osanottajien kommenttien perusteella palvelulle on tarvetta!

Suomalaiset yrittäjät kiinnostavat myös paikallisia espanjalaisia tahoja. Los Bolichesin La Caixa pankista olivat paikalla (kuva alla)  pankinjohta Carlos Hernández Calvichesin lisäksi Hola yksikön paikallisjohtaja Jasmin Johansson sekä suomea puhuva pankkivirkailija Elisa Medina Nyman.

Carlos Hernández kertoi, että suomalaisyritysten määrä on huomattava tällä alueella ja siksi tärkeä asiakasryhmä heille. La Caixa on perustanut uuden Hola pankin, joka on tarkoitettu nimenomaan ulkomaalaisille asiakkaille.

Illan jo pimetessä tuli Ismo Ivakon (alla) vuoro. Hän oli paikalla kertomassa Espanja.Com sivustosta sekä West Wind Rentals & Properties kiinteistövälityksestä. Ismo on asunut rannikolla jo yli 10 vuotta ja kertoi ilahtuneena, että paikalla oli runsaasti uusia kasvoja.

Yrittäjien puuhamies Kari Tiihonen oli iloinen tapahtumasta: kun toimimme yhdessä voimme auttaa toinen toistamme ja jakaa kokemuksia. Maassa maan tavalla, neuvoo Kari uusi yrittäjiä. Suomalainen tyyli tehdä kaikki tunnollisesti ja tarkasti sääntöjä selvittäen ei välttämättä täällä aina helpota lopputulokseen pääsyä.

Olemme vihdoin saaneet pankkitilin järjestölle ja voimme nyt virallisesti alkaa ottamaan jäseniä, kertoi Kari. Pankkitilin avaaminen espanjalaiseen pankkiin olisi ollut hyvin byrokraattinen polku, joten päädyimme avaamaan sen Suomeen.

Rannikon uusi yrittäjäkasvo Peter Rajalin (alla) kiitteli esittelypuheessaan Aurinkorannikon Yrittäjiä ja sen perustajajäseniä. En yleensä kuuntele neuvoja, mutta nyt olen ilonen, että näin tein, totesi Peter. Sain perustettua yrityksen ja paperit kuntoon ennätysajassa, kun sain oikeat neuvot.

Suomalaiseen tapaan juttu jatkui vielä illan päätteeksi saunassa, lauteille kiipesi toistakymmentä yrittäjää.

Close