Vertaa asuntoja

Caminito del Rey -reitillä 65 % ulkomaalaisia

Caminito del Rey -reitillä 65 % ulkomaalaisia

  • 26/09/2017

Caminito del Rey on ollut kesä-, heinä- ja elokuussa niin suosittu, että useana päivänä reitti on ollut täyteen varattu. Suurin osa vaeltajista on ollut ulkomaalaisia.

Kesäkuukausina ​Caminito del Reyn eli ​Kuninkaanreitin on kiertänyt vierailijoita ​y​li 80 eri kansallisuudesta. Vaeltajista enemmistö (65 %) on ollut ulkomaalaisia.

Caminito del Rey uudistettiin ja avattiin yleisölle keväällä 2015. Heti ensimmäisestä keväästä lähtien kohde on kerännyt mielenkiintoa erityisesti ulkomaalaisten turistien osalta. Monet matkaajat ovat ihastelleet Caminito del Reyn upeita maisemia netissä ja valinneet matkakohteekseen Espanjan pelkästään kokeakseen tämän reitin.

Vieraita viideltä mantereelta

Toki espanjalaisetkin suuntaavat tutustumaan tähän alueen matkailun vetonaulaan. Erityisesti andalusialaiset tutustuvat kotialueensa erikoisuuksiin ja Madridin sekä Katalonian alueelta matkataan kiertämään Kuninkaankierros.

Suurin osa vieraista saapuu Euroopasta. Ulkomaalaisista kesän suurin kävijäryhmä saapui  Alankomaista. Pelkästään kesäkuukausina 3400 hollantilaista kiersi reitin. Myös Iso-Britanniasta, Belgiasta, Saksasta, Tanskasta ja Ranskasta on saapunut lähes  saman verran vierailijoita. Kesäkuukausina Caminito del Reyn on kiertänyt  yli 1600 puolalaista.

Pohjois-Amerikasta saapui kesällä yli 1000 vierasta. Etelä-Amerikkalaisista suurin ryhmä (250 henkilöä) oli brasilialaisia. Myös Perusta, Meksikosta, Dominikaanisesta tasavallasta, Kuubasta ja Venetsuelasta saavuttiin kierrokselle.

Afrikan maista vieraskirjassa ovat edustettuina Etelä-Afrikka, Marokko, Kenia ja Tunisia.  Aasian mantereella kohde on herättänyt kiinnostusta muun muassa Koreassa, Israelissa, Kirgisiassa sekä Kazakstanissa. ​ ​Kaukaisimmat matkaajat ovat saapuneet Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

Caminito del Reyn suosio ei näytä laantumisen merkkejä, päinvastoin. Reitille kannattaa varata liput etukäteen. Lippujen varaukseen tästä ja lisätietoa täältä.

Alueelle rakennetaan upeaa vierailijoiden info -keskusta. Sieltä tulee saamaan tietoa alueesta ja vaelluksesta, sinne voi jättää auton ja bussi vie vaelluksen lähtöpaikalle. Palveluihin tulevat kuulumaan myös kahvila ja matkamuistomyymälä.

Tiedot:  Andaluciainformacion