Vertaa asuntoja

Monipuolinen Mijas

Monipuolinen Mijas

  • 26/06/2016

Mijas on täynnä elämää ja nähtävää. Se on yksi kuuluisimmista perinteisistä valkoisista kaupungeista, joka laajan alueensa vuoksi tarjoaa sekä rantaa, vuoristoa että hyviä palveluita.

Kaupungissa asuu vajaat 80 000 ihmistä ja se sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Málagasta. Kaupunki ulottuu vuoren rinteeltä aina mereen asti, joten se on oiva kohde niin kaupunki- kuin rantalomailuun. Kaupunki jakautuu neljään selkeään osaan: Mijas Pueblo (kylä), Mijas Campo (maaseutu), Las Lagunas (vilkas keskusta) ja Mijas Costa (rannikkoalue).

Kaupunki tunnetaan lukuisista golfkentistään ja  sieltä löytyy myös oma vesipuisto, Parque Aquático de Mijas, joka tarjoaa tarvittavaa viilennystä kuumien kesäpäivien pelastukseksi. Kulttuurin ystäville Mijaksesta löytyy muun muassa museoita, härkätaisteluareena sekä kauniita kirkkoja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Uudessa CAC Mijas -museossa on ollut vuoden 2013 lopusta lähtien esillä hieno kokoelma Pablo Picasson teoksia.

Mijas Pueblo on vuoren rinteillä yli 400 metrin korkeudella sijaitseva pieni kylä, joka on ihastuttanut kauneudellaan ja rauhallisuudellaan muun muassa lukuisia taiteilijoita ja kirjailijoita. Sen rakennukset ja talot, lukuun ottamatta punertavia kattoja, ovat lähes kauttaaltaan valkoisia. Tämä yllättää ja ihastuttaa alueelle tulevat turistit aina kerta toisensa jälkeen. Mijasta kutsutaankin Aurinkorannikon hohtavaksi helmeksi.

Kylä sijaitsee 7 kilometrin päässä merenrannasta. Keskustan kujat ovat andalusialaiseen tapaan kapeita ja sokkeloisia, joten karttaa kannattaa kuljettaa mukana. Kävelemisen lisäksi kaupunkia on mahdollista kiertää paikalliseen tapaan burro- eli aasitaksin avulla sekä uuden kolmipyöräisen Tuk-Tuk -sähköskootterin kyydissä. Aasitaksit ovatkin yksi Mijaksen suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Kadun varret ovat täynnä erilaista kasvillisuutta ja kukka-asetelmia. Kurkkaamalla rotkoihin huomaat myös siellä olevan elämää, sillä lintujen lisäksi siellä voi nähdä vilahduksia vuorikiipeilijöistä. Kylän perinteisen tyylin on taannut rakennusten remontoinnissa käytetty säännös, että rakennusten ulkoasu täytyy jättää alkuperäiseen muotoonsa. Kirkoista tunnetuin on ainutlaatuinen vuonna 1586 rakennettu kalliokirkko, Virgen Santa Maria de la Peña.

Mijas Costa on 12 kilometrin pituinen rannikko, jonka kuuluisin paikka on Cala de Mijas, rannikkokylä keskellä Mijas Costan rantaviivaa. Siellä järjestetään muun muassa erilaisia festivaaleja pitkin vuotta sekä markkinat kahtena päivänä viikossa. Kuumat kesälauantai-illat ovat maagisia La Calassa, sillä silloin kävelykatu täyttyy musiikista ja perinteikkäästä flamenco-tanssista. La Calassa sijaitsee myös iso parkkialue, jossa saavat asuntoautot pysäköidä. Siellä on heille vedenotto ja -jättöpalvelut.

Las Lagunas on vilkas asuin- ja liikealue aivan Fuengirolan rajalla. Se on täynnä palveluita, baareja, ravintoloita ja urheilumahdollisuuksia ja siellä toimii myös suosittu teatteri Teatro Las Lagunas. Täältä löytyvät myös isommat kaupat: El Corte Inglés, Carrefour ja Lidl. Las Lagunas on espanjalaisten kesken suosittu asuinalue sen edullisten hintojen ja keskeisen sijainnin vuoksi. Alueen isoin ostoskeskus Miramar sijaitsee aivan Fuengirolan linnan naapurissa.

Mijas Campo on suosittu omakotitaloalue, joka laskeutuu kohti merta Mijas Pueblon alapuolella. Pienet hiekkatiet kiemurtelevat rinnettä pitkin ja niiden suojissa on isojakin villoja. Alue on suosittu sen mahtavien näkymien vuoksi. Täällä on myös hyvä vaellella.

Mijaksessa järjestetään härkätaisteluiden lisäksi myös paljon erilaisia tapahtumia. Kesäkuisin järjestetään vuosittain esimerkiksi Mijaksen kansainväliset päivät ja heinäkuussa Blues Festivaali. Kaikkiin Mijaksen osiin pääsee helposti linja-autolla Benalmádenasta tai Fuengirolasta.

Video: Viagens e Férias

Close