Vertaa asuntoja

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaat käsitöiden parissa

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaat käsitöiden parissa

  • 18/05/2017

Koulun kuudesluokkalaiset pääsivät yhdistämään voimansa koko lukuvuoden kestäneessä projektissa. Lopputulos yllätti esikoululaisetkin.

Kun olin itse kuudennella luokalla 4 vuotta sitten, tekstiili- ja tekniset käsityöt olivat omat oppiaineensa. Uuden opetussuunnitelman mukaan käsityö on nyt monimateriaalinen oppiaine joka sisältää sekä tekstiili- että teknisen työn työtavat ja materiaalit. Tavoitteena on mm. vahvistaa oppilaan kiinnostusta käsin tekemiseen sekä innostaa kokeilevaan, pitkäjänteiseen ja vastuuntuntoiseen työhön. Kävin katsomassa suomalaisella koululla kuudennen luokan koko vuoden kestäneen projektin lopputulosta.

Päädyimme koko kouluvuoden mittaiseen yhteisprojektiin ja halusimme toteuttaa luokkarajat ylittävää yhteistyötä myös käsityön opetuksessa, kertoo käsityön aineenopettaja Miika Kinnunen. -Idea syntyi leikkivien lasten tarpeista. Päätimme rakentaa eskareille oman, heidän mittojenmukaisen kioskin kaikkine oheistuotteineen. Näin toteutettuna projekti palvelisi uudella tavalla monipuolisesti koulumme tavoitteita sekä toteutusvaiheessa että pitkään sen jälkeen.

Kuudesluokkalaiset olivat itse sitä mieltä, että on mukavampaa kun voi valita kumpaan käsitöihin menee ja että voi yhdistellä monia taitoja ja materiaaleja samassa työssä.

Projektin tavoitteena oli oppia työstämään ja yhdistelemään erilaisia materiaaleja, jossa kuudesluokkalaiset olivat kyllä onnistuneet. Kioskista löytyi iso kasa leikkiherkkuja ja –ruokia, sekä kaiken kruunaa kioskiin asennetut kaiuttimet. Esikoululaiset olivat ihmeissään kuutosten kädenjäljestä, siitä miten kaikki herkut ja ruuat oli kioskiin tehty.

Suunnittelu oli ollut tärkeä osa projektia, mittojen pitää olla oikeanlaiset että kioski on oikean kokoinen ja että siitä tulee turvallinen sen pienille käyttäjille. Esikouluopettaja Merja Hakanen kertookin, että kuudesluokkalaiset kävivät eskarissa mittailemassa, että kaikki mahtuvat kioskiin ja että siitä tulee sopiva.” Ja siitähän tuli!

Esikoululaiset olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Jo heti alkaneiden leikkien seasta esikoululaiset toteavat kioskin olevan maailman paras juttu.

Kuva ja teksti: Touko Kinnunen, Aurinkorannikon suomalaisen lukion opiskelija

Close