Vertaa asuntoja

Ensimmäinen kelluva koti Espanjassa

Ensimmäinen kelluva koti Espanjassa

  • 18/04/2018

Espanjan ensimmäinen kelluva koti löytyy Torreviejan huvipursisatamasta. Idea aalloilla asumisesta ei ole maailmalla uusi, mutta Espanjassa kyllä. Espanjalainen yritys Home Abroad keskittyy ennen kaikkea laadukkaan kodin rakennukseen, joka ei tarvitse alleen maapinta-alaa.

Home Abroad- yritys korostaa, että kyseessä ei ole laiva vaan asunto, joka tulee ratkaisemaan ongelman rakennettavan maa-alueen vähenemisisestä ja kiinteistöjen hintojen noususta tietyillä alueilla tai kaupungeissa. Yrityksessä on nähty, että esimerkiksi kesäsesonkina rantakohteista ei löydy majoitustilaa eikä alueiden kasvu ole enää mahdollista. Yksinkertainen ratkaisu maa-alueen rajallisuuteen löytyi mahdollisuudesta rakentaa merelle.


Laadukasta asumismukavuutta

Laadukkaan pilottitalon hinta on noin 100 000 – 150 000 ja sijainti on kirjaimellisesti rannan ensimmäisellä linjalla. Hintoja ei tulla pudottamaan, sillä laadukkaan ja kestävän kelluvan talon rakentaminen tulee tehdä laatua ylläpitäen. Esimerkkitalon koko on 32 m2 tai 54 m2 ja asumismukavuus on laadukkaan huoneistoasunnon luokkaa, plussana tietysti meren läheisyys. Suurempi erityisesti sijoittajia kiinnostava malli olisi suurempi noin 62 m2 suuruinen asunto, johon sisältyisi kaksi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, kaksi muuta huonetta, keittiö, olohuone, terassi sekä kattoterassi.

Vihreitä arvoja ylläpitävien rakentajien päämäärä on tehdä asunnoista ympäristöä säästäviä. Esimerkiksi lämmin vesi saadaan aurinkopaneeleiden tuottamalla energialla, talon eristys takaa äänieristyksen lisäksi myös energiansäästöä. Rakennuksessä käytetyt materiaalit ovat hiilikuitua, polyesteria, betonia, galvanoitua terästä sekä puuta. Vahvat rakenteet takaavat, että aalloilla asuessa talo on kuitenkin hyvin vakaa eikä asumisessa tule laivan keinuttavaa tuntua.

Asuntojen valmistaminen kestää 3-5 kuukautta ja nopeuden sekä asumismukavuuden lisäksi kiinnostavaa on myös asunnon paikanvaihdon mahdollisuus. Asunto on mahdollista siirrättää uuteen paikkaan aina, kun haluaa.

Rakentajat näkevät tulevaisuuden satamat enemmänkin asuinalueina, joista saa tarvittavat palvelut kuten pysäköinnin, vartioinnin, sähkön, veden, liikuntapalvelut, lääkärinpalvelut sekä nettiyhteyden. Maankäyttöön liittyvät verot kuten esimerkiksi kunnalle maksettava kiinteistövero eivät koske kelluvaa kotia vaan ylläpitoon kuuluu vain satamapaikan maksu.

Esimerkkitalo on vuokrattavana ja nähtävillä Torreviejan satamassa Costa Blancalla.

Tiedot ja kuvat: idealista.com

Close