Vertaa asuntoja

Vanhasta asunnosta energiatehokas?

Vanhasta asunnosta energiatehokas?

  • 22/02/2016

Vanhan asunnon remontoiminen energiatehokkaaksii on haaste. Madridilainen kerrostaloasunto remontoitiin ja tulokset olivat hyvät.

Vand arkkitehtitoimiston Nuria Diaz suunnitteli ja toteutti vuonna 1968 rakennetun kerrostaloasunnon remontoinnin passiivitalon määritysten mukaiseksi. Passiivitalossa lämpöenergian kulutus on tavanomaista pienempi ja tähän tulokseen päästään hyvällä eristyksellä.

Madridissa Ciudad Linealin alueella Treviana kadulla sijaitsevan huoneiston remontti aloitettiin elimoinoimalla kylmäsillat eli asunnon kohdat joissa on suurin lämpöhävikki. Seinät eristettiin mineraalivillalla joka vähensi lämmitys ja viilennys tarvetta asunnossa. Sama vaikutus oli uusilla ikkunoilla. Tiivistyksen ansiosta eteläsuuntainen asunto pysyy aiempaa huomattavasti tasalämpöisempänä.

Toinen vaihe oli jo lasitetun parvekkeen lattian uusiminen. Lattian kautta katosi lämpöä ja parvekkeesta tuli miellyttävämpi lisätila asuntoon.

Asunnon välikattoon asennettiin myös koneellinen ilmanvaihto, jonka ansiosta huoneiston lämpötila pysyy tasaisesti 22 asteessa. Ilmanpuhtaus on myös hyvä.
Asunto otettiin käyttöön toukokuussa 2015 ja tammikuuhun 2016 mitattuna tulokset ja asumismukavuus ovat olleet erittäin hyviä. Hintaa uudistukselle tuli 13 726 euroa eli tässä tapauksessa 176,887euroa/neliömetri.

Tiedot: idealista.com/ El Mundo, Vivienda

Passiivitalo on rakennus, jonka lämmitysenergian kulutus on tavanomaista pienempi. Kaikki tai lähes kaikki tarvittava lämpöenergia saadaan aikaan aurinkoenergiaa sekä rakennuksen käytön aiheuttamaa lämpöä hyödyntämällä. Passiivitalossa ei ole varsinaista lämmitysjärjestelmää. Rakennuksen vaipan on oltava hyvin eristetty ja tiivis.

Close