Vertaa asuntoja

Blogi: Aaaah, vihdoinkin Espanjassa

Vihdoinkin uudessa väliaikaisessa kodissa! Elämä hymyilee kilpaa auringon kanssa, uima-altaan vesi on lämmintä ja lapset innoissaan. Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua puolen vuoden aikana.

Olin tammikuussa etsimässä meille vuokra-asuntoa Fuengirolan ympäristöstä. Olin etukäteen jo varannutkin yhden asunnon, jota menin katsomaan suoraan lentokentältä. Myöhemmin peruin varauksen varausehtojen mukaisesti, mutta vuokranantaja olikin omatoimisesti palauttanut varausmaksuni pari päivää vierailuni jälkeen kertomatta minulle asiasta. Aika erikoista, mutta lopulta hyvä niin. Yrityksistä huolimatta en löytänyt viikon aikana yhtään meille sopivaa vuokrattavaa asuntoa.

Myöhemmin sain tuttavaltani toisen välittäjän yhteystiedot sekä pari linkkiä vapaisiin asuntoihin. Lopulta päädyimme vuokraamaan toisen näistä. Tosin sekään ei sitten mennyt ihan niin kuin Strömsössä… Yhtenä päivänä aloin katsella Google Mapsillä ja Street View’lla asunnon ympäristöä, mutta en mitenkään löytänyt yhtäläisyyksiä ympäristön ja asunnon kuvien välillä. Lopulta katsoin vielä Google Earthista, onko talon pihalla kuvissa näkyvä sydämenmuotoinen uima-allas. Ei ollut. Tutkin aikani satelliittikuvia hieman tarkemmin ja löysin kyseisen uima-altaan ja talon monen kilometrin päästä osoitteesta, jossa sijaitsevan asunnon olin vuokrannut. Välittäjä ei osannut sanoa kuinka niin oli käynyt eikä se lopulta ikinä selvinnyt. Meillä oli kuitenkin onni onnettomuudessa, sillä asunto, jonka oikeasti vuokrasimme ja jossa nyt asumme, on vielä kivampi kuin ensimmäisissä kuvissa näkemämme. Luonnollisesti sain myös etukäteen oikeat kuvat ja olisin voinut peruuttaa varaukseni väärinkäsityksen vuoksi. Nyt olemme kuitenkin täällä ja ainakin alkuun enemmän kuin tyytyväisiä asuntoon ja ympäristöön.

Kaikki ovat pitkän valmistelun, pakkaamisen ja lukemattomien jäähyväisten jälkeen vielä vähän pihalla, mutta into piukassa. Tänään lapsille tulee jo syksyn toinen ensimmäinen koulupäivä, sillä Suomen-kotona koulu alkoi jo keskiviikkona ja kaikki lapset menivät ensimmäiseksi päiväksi kouluun sanoakseen kavereilleen heipat vielä kerran. Saimme eilen mahtavan startin Espanjan-kouluvuoteen, kun täällä lomalla ollut ystävämme kutsui meidät suomalaisten rantabileisiin Fuengirolaan. Tapasimme paljon koululaisten vanhempia ja lapset tutustuivat jo muutamiin tuleviin luokkakavereihinsa. Itse pääsin padel-porukan postituslistalle ja kohta toivottavasti pelaamaankin!

Etelärintamalta siis paljon uutta ja lisää tulee koko ajan. Pysykää kanavalla.

Osaksi vuotta Espanjaan? Why not!
Viisihenkinen yrittäjäperhe Akaasta toteuttaa unelmaansa Espanjassa asumisesta ja ensi syksynä on tarkoitus tulla tekemään puolen vuoden koeponnistus. Patrik Lampén kirjoittaa miten järjestyvät mm. koulun, asunnon ja auton hankinta, sekä kuinka sujuvasti hoituvat etätyöt.