Vertaa asuntoja

Blogi: Muuttokuorma mutkittelee

Yksi isompi mutka tuli vielä viime metreillä matkaan.Helmikuussa sovittu ja matkan varrella monta kertaa vahvistettu muuttokuorma ei onnistunut niin kuin sovittiin. Auton piti tulla hakemaan tavarat maanantaina kun lento oli torstaina. Sunnuntaina sain viestin, että auto oli juuri lähtenyt Fuengirolasta. Ei auttanut muu kuin sopia kuskin hakevan tavarat meiltä niin, että talonmies avaa oven. Alustavasti sovittiin (jossain vaiheessa) tavaroiden hakemisesta perjantaina, reilu viikko lähtömme jälkeen. Viesteistäni huolimatta en kuitenkaan kuullut kuskista pitkään aikaan mitään ja tavarat seisoivat pitkään paikoillaan kotonamme Suomessa. Tavarat haettiin lopulta lauantaina.

Otimme lähtiessämme mukaan vaatteita n. viikoksi mutta näin pitkään odotukseen emme olleet varautuneet. No, on sitä hullumpiakin asioita elämässä tapahtunut. Sitä paitsi, kun nyt Espanjassa ollaan ja muutenkin löysätään karvalakin nyörejä, täytyy muistaa paikallinen motto: mañana.

Lopulta tavaramme saapuivat perille kaksi viikkoa sovittua myöhemmin. Kuski kertoi autonsa hajonneen edellisellä Espanjan-reissulla. Hän oli kuulemma lähettänyt asiasta viestin, mutta asiakkaille se ei ollut päätynyt. Nyt tavarat ovat kuitenkin onnellisesti perillä ja lapset ovat päässeet rakentamaan Legoja ja vanhemmat ovat saaneet kunnon kahvia!

Osaksi vuotta Espanjaan? Why not!
Viisihenkinen yrittäjäperhe Akaasta toteuttaa unelmaansa Espanjassa asumisesta ja ensi syksynä on tarkoitus tulla tekemään puolen vuoden koeponnistus. Patrik Lampén kirjoittaa miten järjestyvät mm. koulun, asunnon ja auton hankinta, sekä kuinka sujuvasti hoituvat etätyöt.