Vertaa asuntoja

Ilmastointi ei ole itsestäänselvyys

Ilmastointi ei ole itsestäänselvyys

  • 21/07/2016

Espanjassa ilmastointi on vain joka neljännessä myynnissä olevassa asunnossa. Kiinteistöportaali idealistan kokoaman selvityksen mukaan todennäköisimmin ilmastointi on asennettu suurten kaupunkien asuntoihin.

Sevillan kuumaan kesään suunnitelluissa kodeissa ilmastointi löytyy 66.1 % myytävistä asunnoista, pohjoisemmaksi suunnattaessa on ilmastointilaite harvinaisempi lisävaruste, sillä esimerkiksi Oviedossa vain 0.5 % myytävistä asunnoista omaa ilmastoinnin.

Helleaallot yltävät koko maahan, mutta aktiivisimmin ilmastointilaitteita on asennettu Murcian maakunnassa myytävinä oleviin asuntoihin (54 %). Baleaareilla ilmastointi on valmiina 49.7% myytävänä olevista asunnoista, Andalusiassa luku on 45.4 %.

Moni asunnon ostaja asentaakin itse ilmastoinnin, mutta vuokra-asuja harvemmin hankkeeseen ryhtyy. Vuokra-asuntoa etsivä arvostaakin ainakin kesäkuukausina ilmastointia. Kuitenkin vuokramarkkinoilla vain 35.8 % asunnoista on ilmastoituja. Sevillassa ilmastointi on kuitenkin suurimmassa osassa vuokra-asunnoista (76.4 %). Maakunnista Murcia pitää ykkössijaa myös vuokra-asuntojen ilmastoinnissa (63.5 %), Baleaarit ( 61.8 %) , Andalusia (53.7 %) sekä Katalonia (52.8 %) ja Madrid ylittävät kaikki maan keskitason vuokra-asuntojen ilmastoinnissa.

Tiedot / taulukot: idealista.com

 

Close