Vertaa asuntoja

  • 21/07/2016

Ilmastointi ei ole itsestäänselvyys

Espanjassa ilmastointi on vain joka neljännessä myynnissä olevassa asunnossa. Kiinteistöportaali idealistan kokoaman selvityksen mukaan todennäköisimmin ilmastointi on asennettu suurten kaupunkien asuntoihin.

Sevillan kuumaan kesään suunnitelluissa kodeissa ilmastointi löytyy 66.1 % myytävistä asunnoista, pohjoisemmaksi suunnattaessa on ilmastointilaite harvinaisempi lisävaruste, sillä esimerkiksi Oviedossa vain 0.5 % myytävistä asunnoista omaa ilmastoinnin.

Helleaallot yltävät koko maahan, mutta aktiivisimmin ilmastointilaitteita on asennettu Murcian maakunnassa myytävinä oleviin asuntoihin (54 %). Baleaareilla ilmastointi on valmiina 49.7% myytävänä olevista asunnoista, Andalusiassa luku on 45.4 %.

Moni asunnon ostaja asentaakin itse ilmastoinnin, mutta vuokra-asuja harvemmin hankkeeseen ryhtyy. Vuokra-asuntoa etsivä arvostaakin ainakin kesäkuukausina ilmastointia. Kuitenkin vuokramarkkinoilla vain 35.8 % asunnoista on ilmastoituja. Sevillassa ilmastointi on kuitenkin suurimmassa osassa vuokra-asunnoista (76.4 %). Maakunnista Murcia pitää ykkössijaa myös vuokra-asuntojen ilmastoinnissa (63.5 %), Baleaarit ( 61.8 %) , Andalusia (53.7 %) sekä Katalonia (52.8 %) ja Madrid ylittävät kaikki maan keskitason vuokra-asuntojen ilmastoinnissa.

Tiedot / taulukot: idealista.com

 

Close