Vertaa asuntoja

  • 14/07/2017

Koiraystävälliset rannat lisääntyvät Espanjassa

Helteisellä kelillä kaipaavat lemmikitkin viilennystä. Uusimmat koiraystävälliset rannat löytyvät Marbellasta, Gironasta, Cantabriasta sekä Palman saarelta.

Espanjalaisissa perheissä on yhä useammin koira lemmikkinä ja ennen kaikkea perheenjäsenenä. Karvaiselle kaverille halutaan tarjota myös rantaelämää ja tämä tarve on huomattu myös kuntien taholla. Vielä muutama vuosi sitten koirarannat olivat tuntemattomia, mutta tänä päivänä esimerkiksi Marbellan kaupunki on ottanut mukaan koirarannat yhdeksi osaksi rantasuunnitelmaa.

Marbellassa avattiin kaksi uutta koirarantaa El Pinillo ja Ventura del Mar, jotka molemmat tarjoavat noin 250 metrin mittaisen rantakaistaleen, jolla nelijalkaiset pääsevät vapaasti liikkumaan ja uimaan. Rannat ovat avoinna myös kesäkuukausina. Aiemmin koirat pääsivät Marbellan Playa Linda Vista koirarannalle vain talvikuukausina.

L’Escalan alueella Girolanassa avattu Playa Rec del Molí on hienohiekkainen ranta-alue jossa myös kivikkoa ja kasveja. Yli 370 metrin mittaisesta rannasta puolet on varattu koiran kanssa saapuville.

Somon alueella Cantabriassa Ribamontán al Marin kunnassa sijaitsevalle upealle neljän kilometrin mittaiselle Playa El Puntal -rannalle varattiin oma osio koirille. Koirille on tilaa Muelle de Somon läheisellä rannalla. Ilta-aikana myös muulle rantaosalle voi suunnata koiran kanssa. Mutta aikaraja ilta kahdeksasta aamu yhdeksään on tarkka. Sääntöjen rikkomisesta seuraa sakkorangaistus.

La Palman saarella sijaitsevalta Playa de Santa Cruz de la Palma -rannalta on varattu koirille oma osio. Tämä pikkukiviranta on erillään hiekkarannasta ja moni koiranomistaja suuntaa ilolla rantapäivään, jonka jälkeen ei koiraa tarvitse suihkuttaa tuntimäärin, jotta hiekka saadaan pois turkista.

Koirarannoilla on koira aina omistajansa vastuulla. Koirat tulee pitää kontrollissa ja mukana tulee olla koiran rokotustiedot. Muita rannalla olijoita tulee kunnioittaa ja omistaja korjaa aina kaikki koiran jätökset, sekä huolehtii että ranta jää siistiin kuntoon.

Lue tästä aiempi koira-artikkeli Málagan ja Fuengirolan rannoista.

Tiedot: idealista.com, SurinEnglish