Vertaa asuntoja

Los Boliches juhlii Virgen del Carmenia

Los Boliches juhlii Virgen del Carmenia

  • 10/07/2017

Suomalaisten suosimassa Los Bolichesissa Fuengirolassa kaupungin pyhimyksen Virgen del Carmenin juhla on vuoden tärkeimpiä tapahtumia. Pyhimys saa kesäkasteensa kun merimiehet kantavat patsaan mereen.

Virgen del Carmen pyhimyksen päivää vietetään kansainvälisesti 16.7. Entisenä kalastajakylänä Los Boliches on valinnut sen suojelupyhimyksekseen, onhan Virgen del Carmen merten ja samalla merimiesten suojelija.

Feriahumua Los Bolichesissa

Virgen del Carmeninin juhlaa vietetään 12.7.-16.7.2017. Juhla-alueena on feria-alue, joka muuttuu huvipuistoksi ja ravintola-alueeksi. Alueelle ei ole pääsymaksua. Juhla huipentuu 16.7. kun Virgen del Carmenin patsas kuljetetaan Los Bolicesin katuja pitkin aina mereen saakka. Kulkueen reitti kulkee Los Bolichesin kirkolta pitkin katuja Calle Iglesia, Lateral Plaza del Carmen, Avenida de Los Boliches, Plaza de San Rafael sekä Paseo Marítimo aina Virgen del Carmenin patsaalle asti. Juhlakulkue on rannassa noin kello 22 ja merimiesten kantaessa pyhimyksen patsaan mereen juhlistetaan perinnettä myös ilotulituksella.

Los Bolichesin feriaviikkoon mahtuu monia tapahtumia ja esityksiä, kuten vuoden bolicheron Bolicheros del Año -valinta, hiekkalinna kilpailu tai XXXVIII Festival Flamenco, jossa on mukana flamencomaailman artisteja. Torstaina 13.7. vietetään lasten päivää. Tämä näkyy erillisenä lasten ohjelmana ja päivän aikana lapset pääsevat puolella hintaa huvipuistolaitteisiin. Tässä linkki kaupungin juhlaesitteeseen.

Andalusialaiset juhlat, joissa ääntä ja ilonpitoa ei säästellä vaikuttavat myös liikenteeseen. Pysäköinti feria-alueen läheisyydessä voi olla haasteellisempaa kuin normaalisti ja paikallinen pyhäpäivä voi vaikuttaa liikkeiden aukioloaikoihin.

Close