Vertaa asuntoja

  • 08/09/2016

Palkitut positiivarit lomalla Costa Blancalla

Orihuela Costa sai syyskuun alussa viikoksi vieraakseen Suomesta palkitusti positiivisen porukan. 15 -vuotias Oscar Taipale eli Mustikka-Oscar on tullut tunnetuksi ahkerana mustikanpoimijana ja Marja Korhonen kirjailijana ja luennoitsijana. Positiivisuus ja yritteliäisyys palkitaan, tämäkin matka kävi toteen osittain muiden tukemana.

Lomaviikko tuli tarpeeseen molemmille. Marja sai juuri toisen kirjansa kirjoittamisen päätökseen ja Oscar puolestaan ahersi kesäloman ajan kahta työtä. Marjanpoiminnan lisäksi hän oli töissä IT -alan yrityksessä.

Oscarin ahkeruus ei ainoastaan ole kiinnittänyt presidentti Niinistön huomion vaan herätti myös Torreviejalaisen yrittäjän Seppo Valkosen muistelemaan omaa nuoruuttaan ja marjanpoimintaa. Seppo halusi kannustaa yrittävää nuorta ja lupasi Oscarille, että 360HomeTour.net kiinteistönvälitysyritys antaa matkan ajaksi heille asunnon käyttöön Orihuela Costalta. Isoveli Mirko tyttöystävänsä Christan kanssa lähtivät seuraksi. Myös Auto-Outlet Tampereelta piti Oscarin ahkeruudesta ja auttoi lentolipuissa. Oscarille on muutenkin virrannut kannustusta monessa muodossa. Kaipaamaansa tietoneeseen hän sai alennusta ja monet ovat lähettäneet saaveja, poimureita, sukkia jne. Oscarin esimerkki antaa ilmeisesti toivoa koko Suomelle paremmasta tulevaisuudesta.

Marja Korhonen on sinnikkyyden esikuva kenelle tahansa. Hoitovirheen vuoksi 12 vuotta sitten neliraajahalvaantunut erityisopettaja on osoittanut, että elämänlaatu on aina oma valinta. Ilman puhe- ja liikuntakykyä hän kiertää luennoimassa kouluissa ja on julkaissut jo yhden kirjan sekä toinen on tulossa tämän vuoden lopulla. Marja onkin valittu Vuoden keskisuomalaiseksi vuonna 2014. Matkustaminen, kuntoilu ja kulttuurin harrastaminen kuuluvat myös huikean aktiivisen naisen elämään. Marjan mukana matkustavat avustajat eli Marjan enkelit Sirpa Jokinen, Taina Kärki ja Sirpa Korpi.

Yhteistä Marjalle ja Oscarille ei ole pelkästään kotipaikkakunta, vaan synnynnäinen yrittäminen, kekseliäisyys ja positiivisuus. He kiertävätkin nyt yhdessä ja erikseen kouluissa puhumassa koulukiusaamisesta sekä erilaisuuden kohtaamisesta.

Oscar pyysi Marjan mukaan matkalle ja he ovatkin yhdessä nauttineet lomaohjelmasta, jota Seppo on ajatuksella kasannut. He ovat käyneet mm. vierailulla Skandinaavisella koululla tervehtimässä suomalaisia oppilaita.

Marja kommunikoi avustajansa välityksellä kirjaintaulun avulla ja se herättää aina kiinnostusta missä hän liikkuukin. Myös koululla lapset halusivat kokeilla kommunikointia Marjan kanssa taulun avulla. Välitön Oscar puolestaan on monen nuoren idoli ja kerää fanilaumaa missä liikkuukin. Viikon aikana käytiin tutustumassa myös alueella asuviin suomalaisiin Suomi-Seurassa ja Suomi-Kaupassa.

Oscar ihastui alueeseen niin, että suunnitelmissa on palata tänne jouluksi koko perheen kanssa. Jopa mahdollinen asuminen aikuisempana tuntuu houkuttelevalta ajatukselta lääkärin uraa miettivästä nuorukaisesta.

Upean ison uima-allas alueen lisäksi etelän pehmeä lämpö oli koko joukolle matkan parasta antia. Edes viikon aikana olleet huippuhelteet eivät hidastaneet tahtia. Erityisesti paikallisten autoilijoiden tapa pysähtyä suojatien eteen ja antaa jalankulkijoille tietä ihastutti reissulaisia. Tässä olisi suomalaisille autoilijoille oppimista, he totesivat. Muutenkin ihmiset ovat iloisia ja tervehtivät, summasi Oscar elämänsä ensimmäistä ulkomaanmatkaa.

Kiitokseksi avusta ja tuesta Marja antoi Sepolle kirjoittamansa kirjan Häivähdyksiä-erityinen elämäni. Myös Seppo kertoo saaneensa paljon näiltä vierailta. -On aina upeaa tavata näin hienoja ihmisiä.

Ryhmäkuva:

Christa, Mirko, Sirpa J, Seppo, Taina ja Sirpa K sekä ylhäällä Oscar ja edessä Marja

Close